photonews
Volledig scherm
© photonews

Bart De Wever over drugstesters voor festivals: “Zoveelste stap in verkeerde richting”

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te spreken over de plannen van een team onderzoekers om een NarcoReader, een toestel dat binnen de minuut drugs analyseert, op de markt te brengen. “In Antwerpen zullen we dit soort testers nooit toestaan”, schrijft hij op Twitter.

29 reacties

  • Andy De Schieter

    3 jaar geleden
    Begin dan maar al met alcohol en sigaretten ook te verbieden. O ja, die brengen geld op natuurlijk.
  • Theo Dereu

    3 jaar geleden
     De Wever is een zeer verstandige man maar heeft spijtig genoeg last van een ernstige tunnelvisie. Er zijn veel manieren om druggebruik aan te pakken en repressie is veruit de slechtste methode. Door iets puur te verbieden maak je het alleen maar aantrekkelijker en moeilijker op te sporen. Soms moet je uit je comfortzone stappen om de juiste beslissingen te nemen.
  • Luc Verstraelen

    3 jaar geleden
    Altijd gaat men een stapje verder om uiteindelijk zulke drugs te kunnen legaliseren.Goed dat er politici zijn die zich daar tegen blijven verzetten.
  • Benny Van den Broeck

    3 jaar geleden
    En groot gelijk heeft hij. Als je je niet kan amuseren zonder drugs, heb je een probleem. Doen alsof het de normaalste zaak is dat je drugs bij je hebt op een evenement is gewoon crimineel. 
  • ghislain geerts

    3 jaar geleden
    Denk hij nu echt dat zijn aanpak de juiste is het enigste wat hij bereikt is dat de bendes gewelddadiger geworden zijn en er niet minder drugs genomen worden .
  1. KIJK. “Eén van de zwakste pretparken van Europa, vergane glorie”: YouTuber niet te spreken over Boudewijn Seapark in Brugge
    PREMIUM

    KIJK. “Eén van de zwakste pretparken van Europa, vergane glorie”: YouTuber niet te spreken over Boudewijn Seapark in Brugge

    “Wegwijzers zijn smerig, er hangt een muffe geur, frisdrankautomaten staan leeg en in het ballenbad zou ik m’n kinderen niet laten spelen." Het Boudewijn Seapark in Brugge krijgt er flink van langs in een recente YouTube-video van pretparkfan Kevin Collier. De man bracht afgelopen weekend een bezoek aan het park en deelde zijn bevindingen met zijn volgers. Die zijn niet min, maar bij het pretpark hebben ze een reactie klaar.
    Brugge
  2. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.