Archiefbeeld van een demonstratie voor de vrijlating van Ahmadreza Djalali, die zonder een eerlijk proces in Iran ter dood veroordeeld werd.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een demonstratie voor de vrijlating van Ahmadreza Djalali, die zonder een eerlijk proces in Iran ter dood veroordeeld werd. © BELGA

Europese Unie "uiterst bezorgd" over dreigende executie VUB-professor Djalali

De Europese Unie is "uiterst bezorgd" over het bericht dat Iran aanstalten zou maken om de Zweeds-Iraanse VUB-professor Ahmadreza Djalali terecht te stellen. De EU probeert van de Iraanse autoriteiten meer te weten te komen over de toestand van Djalali, laat hoge vertegenwoordiger Josep Borrell donderdag weten. Europees Parlementsvoorzitter David Sassoli roept Teheran op om Djalali's vonnis kwijt te schelden.

2 reacties

  • robert van puyenbroeck

    3 jaar geleden
    EU weet hoe ze Iran kunnen pijn doen, maar typisch zoals steeds liggen ze weer rond de pot te draaien, ze zullen wel een kaarsje branden en een roosje neerleggen als het te laat is, want daar zijn ze de allerbeste in.
  • Paul Geerts

    3 jaar geleden
    Deze zaak toont de zwakte aan van de Belgische en de Europese diplomatie. Iran heeft woensdag een Brits-Australische vrouw vrijgelaten die ook van spionage beschuligd was in ruil voor 3 Iraniërs die betrokken waren bij het omzeilen van de sancties tegen Iran.