Zwangere moeder (37) overleden na zware brand in Schaarbeek, twee kinderen kritiek

Bij een brand in een flatgebouw in de Schaarbeekse Severinstraat is dinsdagochtend een zwangere vrouw (37) en haar ongeboren kind omgekomen. Twee van haar drie andere kinderen zijn zwaargewond geraakt en verkeren in levensgevaar. Door de brand is de vrouw uit het raam moeten springen. Ze werd samen met haar kinderen in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is ze echter aan haar verwondingen overleden. De vader van het gezin, het derde kind en twee politieagenten raakten lichtgewond. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord.

adm

Het gezin woonde op de derde verdieping van het flatgebouw in de Severinstraat, waar rond 6.30 uur deze ochtend brand uitbrak. Volgens de politie vielen er geen andere slachtoffers. De schade aan het appartement is wel aanzienlijk.

De hulpdiensten kwamen - met zes ambulances, drie MUG-voertuigen en vijf brandweerwagens - massaal ter plaatse. De twee zwaargewonde kinderen verblijven momenteel in het ziekenhuis van Neder-over-Heembeek, gespecialiseerd in de behandeling van brandwonden.Het Brusselse parket stuurde in de loop van de dag een branddeskundige ter plaatse om de oorzaak van de brand te onderzoeken. "De brand zou volgens de elementen van het onderzoek ontstaan zijn in een appartement van de derde verdieping", aldus parketwoordvoerder Ine Van Wymersch. "De branddeskundige komt tot de bevinding dat het om een accidentele brand gaat met een elektrische oorsprong."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen