Black Friday must-haves: hier scoor je de beste culinaire deals volgens de NINA-redactie
Of het nu een vroeg kerstcadeautje is, of gewoon iets voor jezelf: de beste koopjes doe je nu, dankzij Black Friday. NINA-redactrice Liesbeth zocht de beste én lekkerste must-haves voor je keuken. Op en top Belgisch, natuurlijk. Een wafelijzer voor een prikje? Of een prachtig, keramieken servies waar je al lang op aan het azen bent? Shoppen maar!
Pastabord van Serax, 22,4 euro in plaats van 28 euro
Of je nu een boterham met choco eet, een simpele pasta of een uitgebreid vijfgangenmenu: een knap gedekte tafel maakt van je maaltijd meteen een eetfestijn. Vooral keramieken servies doet het goed. Niet onlogisch, want het is tijdloos en zorgt voor een authentieke touch. Mix en match verschillende kleuren, en je kan dineren in stijl. Dit diepe, zachtblauwe bord van Serax staat op mijn verlanglijstje.
Pannenset van GreenPan, 95,99 euro in plaats van 239,99 euro
“Maar kind toch, gebruik jij nog steeds dezelfde pannen?” Mijn grootmoeder schrok zich een hoedje. Tijdens mijn kotjaren had ze me enkele pannen cadeau gegeven, en jawel, die liggen nu (ettelijke jaren later) nog steeds in mijn keuken. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Leuk om te weten: het Gentse merk Greenpan heeft een speciale coating ontwikkeld die, in tegenstelling tot de traditionele antikleeflaag, niet schadelijk is voor het milieu. Dat ze best mooi zijn, én dat er bijna 150 euro korting is op deze set, is mooi meegenomen.
‘16:8: Met intermittent fasting naar een gezonder gewicht’ van Servaas Bingé, 9,99 euro in plaats van 19,99 euro
Razend populair zijn ze, de diëten waarbij je enkele uren per dag niets eet. Maar is vasten of intermittent fasting wel gezond? Arts Servaas Bingé denkt van wel, op voorwaarde dat je het fatsoenlijk aanpakt. “Het bevordert de spieropbouw, leidt tot gewichtsverlies, versterkt je immuunsysteem en vertraagt het verouderingsproces. Bovendien leert je lichaam het onderscheid tussen een waar hongergevoel en een craving, zodat je makkelijker aanvoelt dat die zak chips om 10 uur ’s avonds niet écht nodig is.” Geen idee hoe het bij jou zit, maar vooral dat laatste klinkt me als muziek in de oren.
Set champagneglazen bij JUTTU, 18,65 euro in plaats van 21,95 euro
Of we volgende maand met onze vrienden kunnen aftellen naar het nieuwe jaar is nog even koffiedik kijken. Maar klinken, dat gaan we doen. Desnoods op een digitale manier (thank god voor videocalls). De bubbels liggen al klaar. Nu nog die schattige goudroze glazen, en wij zijn tevreden.
Wafelijzer van DOMO, 87,95 euro in plaats van 99,95 euro
Het ultieme comfortfood tijdens de wintermaanden? Wafels, no doubt. Lekker zoet met een toef slagroom, of hartig met zoete aardappels en een slaatje. Yum! Nog een voordeel: je kan het zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds op tafel zetten. De opties zijn eindeloos. En dankzij dit wafelijzer is de lekkernij in een handomdraai klaar.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Livios
Zo vind je een betrouwbare plaatser voor zonnepanelen: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”
Zonnepanelen maken je deels onafhankelijk van de volatiele energieprijzen, zijn goed voor het milieu én je verdient ze op termijn terug. Heb je er nog geen op je dak liggen, maar wil je wel graag op de groene kar springen? Of wil je je bestaande exemplaren vervangen? Bouwsite Livios vroeg aan zonnepanelenexpert David Houthoofd van Energy Protect waarop je moet letten bij het vergelijken van offertes. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
Gouden Giro
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer