.
Volledig scherm
PREMIUM
. © BELGA

7 op de 10 poetshulpen vrezen besmetting: zo hou jij het veilig voor jouw poetshulp

Onze huishoudhulp voelt zich sinds corona niet meer veilig. Zeker nu er weer massaal wordt thuis gewerkt, springen twee op de drie klanten te nonchalant met de veiligheidsvoorschriften om, zo stellen de poetshulpen zelf. Maar liefst 7 op de 10 is bang op de werkplek besmet te geraken. De huishoudhulpen willen daarom het recht krijgen onveilige opdrachten te kunnen weigeren. Met deze nuttige tips hou jij het veilig voor jouw poetshulp.

7 reacties

  • pascal de groote

    3 jaar geleden
    Partner doet 2 adressen per dag x 5 dagen dat is dus telkens ja tien bubbels hé.
  • Fabienne Weusten

    3 jaar geleden
    Ik doe gezinszorg. Moet bij verschillende gezinnen per dag gaan. Soms moeten we zelfs mensen verzorgen. Maar over ons spreekt niemand. Dit is echt frustrerend. Wij doen ons job enorm graag. En met hart en ziel. Maar dan is het ook zeer pijnlijk dat ze maar altijd van de poetshulp spreken. Wij kunnen de mensen soms niet op een afstand van ons houden.
  • Joris De Crom

    3 jaar geleden
    Voor mij en mijn poets hulp is dat geen probleem, het meeste is op geruimd. Als ze komt ben ik werken.Zorg steeds dat er proper gewassen materiaal klaar licht. En een beetje respect dit geld voor de bijde kanten.
  • Guido Ceuleers

    3 jaar geleden
    Mijn poetshulp van Zorgbedrijf Antwerpen komt om de 2 weken. Wij bevinden ons zoveel mogelijk in een ander vertrek, mondmasker op de kin en omhoog zodra we toch iets dichter bij elkaar komen. Krijgt handzeep en eigen handdoek ter beschikking.Het glas waaruit ze drinkt gaat direct in vaatwas machine,en wordt dus warm gereinigd.zelfs als ik de garage open, om haar fiets weg te zetten, hebben we beiden mondmasker op. Nemen apart de lift.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Voor sommigen is de poetsvrouw  MAAR iemand die hun ,vuiligheid, komt opkuisen geen respect voor hen van hen deze mensen verdienen beter .