Volledig scherm
  © Photo News

Open Vld-voorzitter Lachaert: “Met deze regering komt er geen meerwaardebelasting”

Er komt geen meerwaardebelasting om de tekorten op te vangen. Dat heeft Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

60 reacties

  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Belastingen zijn er alleen voor de kleine werkende mensen niet voor de rijke politiekers die eigendommen kopen en verkopen omdat ze met hun verschillende lonen en zitpenningen toch iets moeten 
  • Jurgen Vermaut

    3 jaar geleden
    En een regering met Groen ging er ook niet komen. Je hebt absoluut geen geloofwaardigheid Lachaert. 0 mensen geloven nog wat uit jouw mond komt.
  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    Lachaert speelt het slim, een meerwaardebelasting hebben ze helemaal niet nodig. Het gaat niet over het getal dat op de rekening staat maar om de waarde die het heeft. De bedrijven worden momenteel ondersteund door nieuw geprint geld. Veel nieuw geld zorgt op termijn altijd voor een hogere inflatie. Inflatie + nul- of minrente komt overeen met duurdere prijzen. De waarde van uw centen verminderen en vloeien zo onrechtstreeks terug naar de staat. Zo simpel is het. 
  • Ken Grootjans

    3 jaar geleden
    Hij heeft gelijk, dergelijke belastingen komen steevast op de rug van de middenklasse. Er zijn al diverse hoge belastingen waardoor Belgen worden gediscrimineerd tegenover de buurlanden (en andere). De belasting op kleine en gemiddelde vermogens (én winsten) behoort in België al tot de hoogste in de EU. Wie wil risico nemen en investeren als je enkel kan verliezen? Als dat niet meer gebeurt heeft de fiscus juist véél minder in plaats van meer. Een gekend fenomeen overigens.
  • Michel De Wael

    3 jaar geleden
    Met deze man ging er ook geen Vivaldi regering komen.