thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

De schaar in het artsenloon: zal minister Vandenbroucke slagen waar zijn voorgangers faalden?

Onze ziekenhuizen zitten diep in de rode cijfers, niet alleen door corona maar ook door een scheefgegroeid financieringssysteem. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil aan de boom schudden en kijkt daarbij nadrukkelijk naar de artsenlonen. Zal hij slagen waar voorgangers faalden?

49 reacties

  • Leo Duym

    3 jaar geleden
    @Herwig Vollon, een artsenopleiding is de duurste. Als je aan een specialist vraagt of het geoorloofd is zoveel te verdienen is het antwoord: 'uiteraard, we beginnen pas te verdienen op ons dertigste.' M.a.w. ze leven tot dan deels op de kap van de belastingbetaler. Een bouwvakker daarentegen loopt school tot z'n achttiende, betaalt belasting en zijn opleiding kost een schijntje. En als mijn huis brandt ben ik ook gelukkig als een brandweerman me redt, zijn loon dan maar verviervoudigen?
  • Herwig Vollon

    3 jaar geleden
    @Leo Duym. Artsen studeren 6 j. na middelbaar. Kijk eens naar andere studies. Daarna werken ze als zelfstandige of nog 5-6 jaar als zeer matig (2/3) van verpleegkundige assistent in opleiding. Nooit 38 urenweek. Maar in veel disciplines dag en nacht en weken van 80 tot 120 uur. Zaterdag, zondag, feestdag... dag en nacht. Lang niet met dezelfde belasting per discipline ... wat zich niet (voldoende) vertaalt in inkomen. Wees gelukkig dat die arts er is als je acuut in nood komt.
  • RON PLATTEEUW

    3 jaar geleden
    Zeg maar dat allen, zowel dokters als politiekers , en eveneens de ziekenfondsen en vakbonden ! schandalig teveel verdienen ,wanneer een gewone werkman of bediende of zorgpersoneel deze fameuze bedragen om de oren krijgt is het om de moed in de schoenen te staan ! eigenaardig dat de mensen dat nog steeds pikken !
  • vanaeken jokke

    3 jaar geleden
    Woorden maar de echte daden daar zullen we nog lang op moeten wachten.
  • walter huybrechts

    3 jaar geleden
    Afpakken daar zijn ze goed in,wacht maar wat ons nog te wachten staat want alle gegeven kadootjes zullen ook nog moeten terugbetaald worden,we hebben er in die partij nog ene gehad die alles"gratis" weggaf,de rekening komt later wel