Sam Bettens.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam Bettens. © rv

COLUMN. Beste jongelui, dingen veranderen vereist méér dan een paar boze tweets

Deadname. Eerst dacht ik dat er deelname stond, want ik behoor intussen tot de generatie die zulke woorden drie keer moet lezen, om dan nog altijd te twijfelen waarover het gaat. Tot een artikel soelaas bracht: een 'deadname' is de geboortenaam die een transgender liever achter zich laat. Zoals Sarah Bettens dus de gewezen naam van Sam Bettens is - daar was een televisierelletje rond dat u allicht niet ontgaan is.

12 reacties

  • Iris Debondt

    3 jaar geleden
    Goed artikel! Voor mij en boenk op. Ik was altijd fan van Sarah. Nu ook van Sam, maar Sarah heeft bestaan en moet toch niet vergeten worden na alles wat ze bereikt heeft. En hij, Sam, gaat ook nog mooie dingen bereiken maar wat een drama over dat van in de slimste mens.
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Tja wat een tijdverlies en dan al die show er rond ze zorgen toch zelf voor hun psychische problemen als je meer dan 20 jaar sara heet moet je toch accepteren dat mensen zich vergissen als ze soms teruggrijpen naar Zij of Sara ipv hij of Sam. En een naam is nooit dood. Wees blij dat de medische wetenschap transgenders al zo goed kunnen helpen met jullie wensen maar probeer niet te overdreven te reageren als mensen zich vergissen in hij of zij als neanderthaler wens ik iedereen veel geluk
  • Pavel Savka

    3 jaar geleden
    Waarom als vrouw zegt dat zij een man is dan wordt dit gesponsord. En als een man zal zeggen dat hij napoleon is, wordt hij in ziekenhuis behandeld?
  • Jos Denis

    3 jaar geleden
    De hits van K’s choice werden gezongen door ene Sarah Bettens. Deze dame is er nu niet meer, er is nu Sam Bettens. Een zanger en muzikant met andere kenmerken. Dus bij de nummers van K’s choice denk ik aan Sarah Bettens. Ben ik achterlijk of gek? Of probeert de nieuwe moraalpolitie mijn denkwereld te bepalen?
  • jan sliggers

    3 jaar geleden
    Alle vooruit, we zijn weer in de media geweest. Ik zie X niet als man maar als beschadigde vrouw. X ouders moeten dit aanvaarden of ze zijn hun kind kwijt. Vroeger vond ik je knap, nu niet, je hebt een lichaam dat "getekend" is, Ik hoop dat je er goed hebt over nagedacht, en niet alleen aan je zelf.