Drukte in Rotterdam.
Volledig scherm
Drukte in Rotterdam. © ANP

Nederland voert geen landelijke regels door om drukte in winkelcentra tegen te gaan, “Belgen, blijf gewoon in uw eigen land”

In Nederland komen er geen landelijke maatregelen om de drukte in winkelgebieden tegen te gaan. "Hoe je met de drukte omgaat, is lokaal maatwerk", zeggen de Nederlandse minister van Veiligheid Ferd Grapperhaus en de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's maandagavond na overleg.

4 reacties

  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    En voor de Nederlanders t zelfde ! Vandaag de winkels terug open hier kunnen dus weer in eigen land gaan funshoppen ik blijf wel lekker thuis!
  • Ann Vandelannoote

    3 jaar geleden
    Maar toen alles in Nederland gesloten was was het wel ok dat de Nederlanders België overspoelden?
  • Alain Faes

    3 jaar geleden
    Heel het jaar door is het hier vergeven van de Nederlanders !
  • Luc Deville

    3 jaar geleden
    Nederlandse ministers en burgemeesters, jullie hebben net het stomste gedaan wat jullie kunnen doen in verband met de toeloop van Belgen naar jullie steden. Jullie vragen de Belgen om in hun land te winkelen in deze coronatijden en als ze toch komen om hun gezond verstand te gebruiken en zich aan de regels te houden. Besef echter dat een Belg zijn verstand gebruikt om de regels zoveel mogelijk bewust te overtreden en zeker niet doet wat een overheid vraagt, integendeel.