Het bewuste traponderdeel van de Eiffeltoren, opgesteld voor veilinghuis Artcurial in Parijs.
Volledig scherm
Het bewuste traponderdeel van de Eiffeltoren, opgesteld voor veilinghuis Artcurial in Parijs. © AFP

Stuk trap van Eiffeltoren voor 274.000 euro geveild, toren zelf weer open op 16 december

Een gedeelte van de spiraalvormige trap van de beroemde Eiffeltoren bestaande uit ongeveer 14 treden is dinsdag geveild voor 274.475 euro (inclusief kosten). Het maakt nu deel uit van een particuliere Europese collectie, zo heeft veilinghuis Artcurial bekendgemaakt. De uitbater van de Eiffeltoren heeft overigens zopas op zijn Twitteraccount laten weten dat het monument op 16 december weer opengesteld wordt voor het publiek, nadat het eerder door de coronalockdown was afgesloten.

1 reactie

  • Walter Decock

    3 jaar geleden
    Zot zijn doet geen zeer. Waar mensen met veel centen hun geld in steken is onbegrijpelijk voor de normale burger, net zoals met "kunst" en andere hebbedingen zoals prullen van beroemdheden. 
  1. LIVE OEKRAÏNE. Nieuwe Russische raketaanvallen op Oekraïne - “Al meer dan 465.000 Russische soldaten uitgeschakeld in Oekraïne”
    LIVE OEKRAÏNE
    291

    LIVE OEKRAÏNE. Nieuwe Russische raketaan­val­len op Oekraïne - “Al meer dan 465.000 Russische soldaten uitgescha­keld in Oekraïne”

    Rusland heeft tijdens het orthodoxe paasfeest nieuwe drone- en raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. Minstens twee mensen zijn omgekomen. Volgens Britse militaire inlichtingendiensten zijn ook al meer dan 465.000 Russische soldaten gedood of ernstig gewond geraakt in Oekraïne sinds de invasie op 24 februari 2022. Rusland stuurde dan weer een waarschuwing de wereld in: als Oekraïne met steun van het Westen de Krim of de Krimbrug aanvalt, zal er een verwoestende wraakactie volgen.Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “Slecht nieuws voor het Westen.” Geruchten over herschikking Poetins regering worden nu wel heel concreet
    PREMIUM
    12

    “Slecht nieuws voor het Westen.” Geruchten over herschik­king Poetins regering worden nu wel heel concreet

    Dinsdag legt Vladimir Poetin de eed af voor zijn vijfde ambtstermijn als Russisch president. Verwacht wordt dat hij een aantal herschikkingen doorvoert in zijn regering. Zo zwellen de geruchten aan dat zijn twee bekendste ministers — die van Defensie en Buitenlandse Zaken — worden vervangen. En voor beide functies circuleert ook al een naam. Wie zijn die potentiële opvolgers? En wat zouden zij betekenen voor het beleid? Van eentje schreven we eerder al dat Oekraïne er niet beter af mee is. En de andere werd zowaar geboren aan het huidige front.