Eén van de speerpunten van de regering-De Croo is de ambitie om de laagste sociale uitkeringen op te trekken tot aan de armoedegrens.
Volledig scherm
Eén van de speerpunten van de regering-De Croo is de ambitie om de laagste sociale uitkeringen op te trekken tot aan de armoedegrens. © BELGA

Uitkeringen optrekken tot de armoedegrens kost minstens 700 miljoen euro

De aanpassing van de minimale sociale uitkeringen aan de Europese armoedegrens zou de staatsbegroting minstens 700 miljoen euro kosten. Dat zegt de Rekenkamer deze week in een advies. Het gaat om één van de speerpunten van de nieuwe federale regering.

27 reacties

  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Voor mensen die onder de duizend euro invaliditeitsuitkering krijgen en een verhoging krijgen van 2 % verarmd men als men weet dat de koopkracht er elk jaar op achteruit gaat .De winkels vragen zonder verpinken 20 % meer sinds de corona en ook de nodige verzorging kost meer ,banken rekenen een verhoging en dan nog de energiekosten, dat is voor velen niet meer betaalbaar !Als men ziet hoe er soms met geld gesmeten wordt is dit echt een brug te ver !
  • Gill Van hoof

    3 jaar geleden
    en de prijs van dat lekkers dan gaan we dan nog mogen ophoesten ook
  • Gill Van hoof

    3 jaar geleden
    het uitdelen blijft maar durenbinnenkort is er geen verschil meer tussen leefloners/illegalen/profiteurs/ beroepsdoppers en de normale werkende mensIk zie hier mensen die genieten van ocmw woning, tussen komst elec, extra steun verhoogde kindergeld, gratis dit en dat   die als je dat allemaal opteld evenveel hebben dan de werkende mens die er s morgens nog uit moet ookschandalig
  • WALTER WIELANDT

    3 jaar geleden
    dat is maar geldig tot 6 december,,,daarna is sint niklaas terug weg !!!!
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Beter de prijzen bevriezen. Meer geboortebeperking zodat er minder kinderen in armoede moeten geboren worden. Verdeling van het beschikbare werk zodat niemand moet klagen over werkloosheid. Respect voor alle werk zodat niemand zich meerderwaardig voelt en een respectvolle verloning voor iedereen.