De Japanse eerste minister Yoshihide Suga wil Japan vanaf 2050 klimaatneutraal maken.
Volledig scherm
De Japanse eerste minister Yoshihide Suga wil Japan vanaf 2050 klimaatneutraal maken. © AP

Japan wil verkoop diesel- en benzinewagens over vijftiental jaar verbieden

AutoJapan wil de verkoop van nieuwe diesel- of benzinewagens over een vijftiental jaar verbieden. Dat melden verschillende Japanse media. De plannen zouden volgende week officieel worden aangekondigd en kaderen in de klimaatambities van Tokio.

10 reacties

  • Freddy De Vos

    3 jaar geleden
    Voor Japan is dit geen probleem, daar heeft men zoiets als openbaar vervoer. In België heeft men zoiets aan een vakbond die tegen vernieuwing is.
  • Guy Van Brussel

    3 jaar geleden
    Autofabrikanten gaan gewoon mee met de stroom,......
  • Johan Portier

    3 jaar geleden
    Knap pionierswerk en best wel ambitieus, maar doenbaar. De elektriciteitsvoorziening is een non debat dat gevoed wordt door de lobby van traditionele olieboeren / bevooroordeelde proffen en beiden worden meestal geloofd door Jan met de pet. De autosector weet al lang hoe laat het is en waar de klepel hangt. We zijn voorbij de point of no return. Miljarden investeringen liggen in de balans.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Wij verbruiken momenteel al voor 35% groene stroom, vooral import van Britse en Duitse windmolens op zee, en waterkracht uit Noorwegen. En die is altijd beschikbaar.
  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Met een beschikbaarheid van 9% voor zonnepanelen op jaarbasis zal je niet ver rijden in ieder geval, zelfde met windenergie, beschikbaarheid van 20%. Ik dacht dat die elektrische wagens vooral snachts thuis gingen geladen worden, dan is er niet veel zon volgens mij en vaak ook weinig wind. Vooral veel groene dromers! De werkelijkheid rond energie bevoorrading is echter iets complexer om te begrijpen.