Poll. Groet u wel eens een wildvreemde?

Spontaan iemand groeten die op straat je pad kruist, wij Belgen doen het met z’n allen te weinig. Daar zijn we te onzeker of angstig voor, maar tegelijk voelen we allemaal de nood om wat warmer met elkaar om te gaan. Daarom lanceren 50 bedrijven en organisaties voor het tweede jaar op rij de campagne ‘Zeg maar Goeiedag’.

joro

In tegenstelling tot bijvoorbeeld onze noorderburen groeten wij Belgen veel minder gemakkelijk een wildvreemde aan op straat. De recente golf van aanslagen heeft er nog meer voor gezorgd dat we wantrouwig staan tegenover anderen. “Vandaag bijna een jaar later zien we toch nog dat negen op de tien Belgen zich onzeker en angstig voelen wanneer ze mensen zien die ze niet kennen. Maar tegelijkertijd zien we dat een groot deel van de Belgen en Vlamingen ervan overtuigd is dat sociale contacten belangrijk zijn”, aldus organisator Fons Van Dyck.

Vooral jongeren blijken meer op zichzelf te zijn en zijn medemens nauwelijks nog een blik te gunnen. Sociale media zorgen ervoor dat jongeren zich meer afsluiten van de echte wereld rondom hen.

De campagne ‘Zeg maar goeiendag’ wordt daarom nieuw leven ingeblazen. Via affiches, advertenties en badges wordt de Belg aangezet om de drempel over te stappen en anderen te groeten. De initiatiefnemers vragen onder meer om een selfie te nemen met een onbekende en die te delen via #zegmaargoeiendag.

Info:zegmaargoeiendag.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer