Het restaurant van chef-kok en zaakvoerder Stefaan De Proft (36) blijft leeg, maar de keuken van Pacht 26 draait wel op volle toeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het restaurant van chef-kok en zaakvoerder Stefaan De Proft (36) blijft leeg, maar de keuken van Pacht 26 draait wel op volle toeren. © Photo News

Afhaalmenu's voor eindejaarsperiode bij tal van zaken nu al uitverkocht

Het loopt nu al storm op afhaalmenu's voor kerst en oudejaar. Tal van restaurants - van sterrenzaak tot brasserie - zijn al uitverkocht. "We maken nu eten voor drie keer zoveel gasten als we normaal in ons restaurant kunnen plaatsen", zegt chef-kok Stefaan De Proft (36).

5 reacties

  • Koen Decavele

    3 jaar geleden
    En straks klaagt de horeca weer steen en been dat ze het moeilijk hebben. Wat moeten de mensen in de reissector dan zeggen ? Reeds 9 maanden geen inkomen en ook geen " take away" .
  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    Zijt maar zeker dat de Belgen zich er niet aan zullen houden. Dat feestjes in de tuin worden toegelaten is weer typisch Belgisch. Een perfect excuus waar men volop van gebruik gaat maken. De politie moet even aan de voordeur blijven wachten totdat iedereen weer achter buiten in de tuin zit.
  • Tim De Meester

    3 jaar geleden
    Dus volgens Bob mag je geen feestmenu bestellen maar enkel zelf koken? Want het is toch niet omdat je een feestmenu koopt dat je de regels aan je laars gaat lappen. Het woord feestmenu komt niet van het woord 'feesten' maar wel van het woord 'menu', zoek het anders even op...
  • danny steenhaut

    3 jaar geleden
    @Bob Boomer, niets houd je tegen om zelf te koken. De eindejaarsfeesten zijn een grote bron van inkomsten voor traiteurs maar nu dat veel restaurants een afhaaldienst aanbieden voor de mensen wil dat niet zeggen dat ze de regels gaan negeren. Zelf ga ik eten bestellen en samen met de kinderen die nog thuis wonen er een gezellige avond van maken en daar doen wij niets verkeerd mee.
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    De stormloop op afhaalmenu's voor Kerst en Nieuw kan maar één ding betekenen. Er zal gefeest worden en de regels aan de laars gelapt. Enerzijds zeggen dat er geen sprake kan zijn van versoepeling en anderzijds het toestaan van feestmenu's is een contradictie van jewelste !