(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © NoodweerBenelux

Belgische stroomprijs piekt door weinig wind en mist

Er zijn vanochtend recordprijzen betaald voor elektriciteit. Een gebrek aan wind en zon en de eerste koudeprik van het jaar hebben tot prijzen tot 2.300 euro/MWh geleid.

102 reacties

  • Gill Van hoof

    3 jaar geleden
    Een teken aan de wand voorcde groene visie
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Als je zonnepanelen hebt laad je de E wagen overdag mijn gedacht van de maneschijn ga je  met zonnepanelen geen stroom opwekken  daar heb je geen capaciteit voor nodig maar nuchter verstand  en ook niet "als er overschot is" ,maar altijd ,dus als de installatie zwaar genoeg is heb je over ,maar bij sommigen schijnt de zon blijkbaar 's nachts.
  • Vandaele jiji

    3 jaar geleden
    Enige waar belastinggeld in geinvesteerd zou mogen worden is opslag van energie. Bijvoorbeeld de vloeibare lucht centrales die ze in UK bouwen. Bestaande simpele technologie die ze in de petrochemie al jarenlang beheersen, volledig veilig, geen afval, nul uitstoot, opschaalbaar, lokaal zowel als centraal te bouwen. En mooiste, rendement van 70% ... Waar wachten we nog op? 
  • Vandaele jiji

    3 jaar geleden
    Weer zijn er veel die niet de capaciteit hebben te begrijpen dat E-wagens laden als er stroom op overschot is. Namelijk als ze slapen. Dat concept is te moeilijk te begrijpen. Laat de vrije markt toch zijn werk doen, de prijzen zijn gewoon bewijs dat het systeem werkt. Vraag en aanbod zal zich altijd stabiliseren. Komt goed!  
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Dan willen ze dat iedereen  een E wagen moet hebben .Zie je het al gebeuren?.Er zullen veel zijn die hun 2.2 ton zware AAA batterijtjes  bak kunnen duwen als zo verder gaat maar we zijn zo stilaan gewoon dat de mensen  alles door de strot wordt geramd en  nadenken is voor later ,eerst moet men ondervinden dat de zoveelste beslissing er een is waar ze niet over nagedacht hebben om dan terug te komen op hetgeen ze af gebroken hebben en de opbouw het dubbele kost.