Neem twee minuten de tijd voor de snookermagie van Ronnie O’Sullivan vanuit een uniek camerastandpunt

Ronnie O’Sullivan is in bloedvorm op de Scottish Open snooker. De regerende wereldkampioen speelde zijn eerste twee tegenstanders zonder al te veel problemen naar huis.

Vincent Van Genechten

In de eerste ronde was zijn start tegen Allan Taylor nogal stroef. ‘The Rocket’ verloor de eerste twee frames en keek zo tegen een verrassende 0-2-achterstand aan in een wedstrijd naar vier gewonnen spelletjes. Maar dan sloeg de motor van de Engelsman aan. Hij kreeg slechts acht punten tegen en pakte de zege met 4-2.

Vooral in het vijfde frame liet O’Sullivan wonderbaarlijk snooker zien. Hij potte een break van 127 punten weg alsof het niets was. Eurosport filmde dat met een camera recht boven de groene tafel en dat leverde een fantastische video van twee minuten op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de tweede ronde keek de zesvoudige wereldkampioen het 18-jarige Chinese talent Chang Bingyu. Zoals verwacht was die een beetje onder de indruk van de tegenstand en O’Sullivan speelde bij vlagen briljant op weg naar een 4-1-overwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na afloop liet ‘The Rocket’ wel weten dat hij best wel fan is van Bingyu. Volgens O’Sullivan is de Chinees een speler die hard lijkt op Judd Trump, de huidige nummer één van de wereld. “Hij kan op termijn de beste worden”, zei de Brit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer