Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

OVERZICHT. Er liggen minder dan 3.000 coronapatiënten in ziekenhuis, het laagste aantal sinds 20 oktober, maar dalende trend valt stil

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is vrijdag gezakt tot 2.939, het laagste aantal sinds 20 oktober. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Maar de daling van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag komt steeds meer tot stilstand, met nog gemiddeld 188 opnames per dag in de voorbije 7 dagen, een minieme daling van een procent.

4 reacties

  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Meer testen, resultaten blijven niet achter
  • marc mortier

    3 jaar geleden
    Zolang Europa de landsgrenzen voor toerisme niet tijdelijk sluit zal het virus blijven circuleren . De import en export van corona is de oorzaak van de meeste besmettingen , dit is al meermaals bewezen ( krokus , Pasen , zomer en herfstverlof )Men zal veel sneller van Covid 19 afgeraken in Europa met gesloten grenzen .
  • Dirk Coryn

    3 jaar geleden
    Het was misschien beter geweest van die 110.000 terugkerende reizigers te testen ipv nu iedereen met de vinger te wijzen. De meeste mensen houden zich wel aan de maatregelen, wat een geklungel.
  • Paul Verbeeck

    3 jaar geleden
    Het zal er niet beter op worden als je ziet wat de gemeenten , steden , Tv ,... allemaal organiseren om de mensen een zo fijn mogelijk kerst te wensen . Alleen gaat hier teveel volk om afkomen vrees ik .