BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bob-campagne van start met veilige blaastoestellen en minder sleutelhangers

De jaarlijkse Bob-campagne is vandaag gestart met een persmoment in Aalst, waar federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) de ambitie uitsprak om ook dit jaar streng te controleren op alcohol in het verkeer. Er geldt een avondklok en horeca is gesloten, maar "je kan ook thuis drinken", zegt Gilkinet. "En wie drinkt, kan niet rijden. Dat is ook dit jaar de boodschap.”

7 reacties

  • fred degret

    3 jaar geleden
    vind dit zeker niet corona-proof, ten eerste onvoldoende afstand met welk masker ?Plus het toestel dat juist bij iemand anders zijn gezicht geweest is houden ze dan tegen jou gezicht ??
  • Danny Van Der Elst

    3 jaar geleden
    Dit is totaal niet corona-veilig, want de Corona-partikels blijven rond-dwalen, ontsmetten met alcohol-houdend product gaat niet dus mensen die vlaams-toestellen zijn zeer gevaarlijk en dus de ideale Corona super-verspreider. Enige oplossing is dus alle een bloed-test!
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Deze kleine attentie is leuk maar wie weet waar die sleutelhangers weer gemaakt werden? Iets krijgen hoeft helemaal niet maar als de politie zich toch op kosten wil zetten, laat mensen dan liever kiezen tussen een bloemeke,  een goede schrijfstift, een Belgisch koekske, een stukje fruit enz  ... bedenk eens wat anders dan een een sleutelhanger :-)
  • Jan De Greef

    3 jaar geleden
    De persoon die moet blazen moet het blaaspijpje zelf van het toestel halen. Wie heeft het pijpje op het toestel gezet? Corona veilig? Mijn oog.
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    Hoezo coronaproof?  Agenten met niet deugdelijke mondmaskers.  Gebruikte blaaspijpjes worden met zelfde handschoenen afgenomen als de nieuwe erop gezet worden.  Lijkt er eerder op dat ze de opdracht hebben gekregen om het virus te verspreiden.