Verdachte van reeks aanrandingen in Antwerpen opgepakt

Antwerpen -

De recherche van de Antwerpse politie heeft recent een 21-jarige man opgepakt als verdachte van drie aanrandingen van de eerbaarheid. Hij kon opgespoord worden dankzij een mislukte inbraak.

Sam Reyntjens

De speurders van het team Zeden van de Antwerpse recherche merkten een maand geleden gelijkenissen op tussen twee feiten van aanranding die ze onderzochten. De manier van handelen en de beschrijving van de verdachten kwamen overeen waardoor vermoed werd dat er een verband was tussen de feiten. “Omdat niet uitgesloten kon worden dat de verdachte ook andere slachtoffers gemaakt had, werden ook andere dossiers herbekeken”, legt politiewoordvoerder Willem Migom uit. Uiteindelijk kon de man zo gelinkt worden aan drie feiten van aanranding. Over waar die feiten zich afspeelden en wat de man juist zou gedaan hebben wil de politie niets kwijt.

Hoewel de verdachte tijdens de aanrandingen steevast een mondmasker en een trui met kap droeg kon de politie toch nuttige camerabeelden verzamelen. Die werden binnen het korps verspreid met de vraag om naar de man uit te kijken en om nieuwe feiten te voorkomen. De beelden zouden uiteindelijk ook deels voor een doorbraak zorgen.

Mislukte inbraak is doorbraak

De man werd namelijk herkend als de verdachte van een mislukte woninginbraak eind oktober in de Familiestraat in Antwerpen-Noord. Na de inbraak was hij met een auto weggereden. De speurders konden aan de hand van die auto, snelheidsovertredingen, beelden van slimme camera’s en andere onderzoeksdaden de man lokaliseren. “Op 27 november werd hij opgepakt toen hij naar zijn werk wilde vertrekken”, zegt Migom.

De 21-jarige verdachte uit Antwerpen werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Op het moment van zijn arrestatie droeg hij dezelfde kledij als tijdens de feiten, hij herkende zichzelf ook op de camerabeelden, zegt de politie. “Toch ontkent hij alle betrokkenheid en beroept hij zich op zijn zwijgrecht”, aldus Migom.

Politie en parket benadrukken in een persbericht nog dat wie het slachtoffer werd van gelijkaardige feiten of ander seksueel geweld altijd aangifte kan doen bij de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER