Brits premier Boris Johnson en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen probeerden eerder deze week in Brussel een oplossing te vinden, maar dat lukte evenmin.
Volledig scherm
Brits premier Boris Johnson en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen probeerden eerder deze week in Brussel een oplossing te vinden, maar dat lukte evenmin. © EPA

Deadline brexitonderhandelingen opnieuw gemist: Johnson ziet 'no deal' nog altijd als meest waarschijnlijk

Hoewel de deadline “elke keer opnieuw” overschreden wordt, zijn de Britse premier Boris Johnson en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen het tijdens een telefoongesprek vanmiddag toch eens geworden om te blijven praten. Dat meldden ze eerder vandaag in een gezamenlijke verklaring, zonder daarbij een nieuwe deadline te geven. Johnson denkt nog altijd dat er een grote kans is dat er geen handelsakkoord komt, zo zei hij na overleg met zijn regering.

30 reacties

  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    De helft van de Britse handel is met EU landen. Zij gaan veel meer schade ondervinden bij een no deal dan eender welk EU land. Ze zijn wel ver van de EU vetpotten waarin ze dachten te blijven graaien. 
  • Ivo De Grande

    3 jaar geleden
    Dat de EU politici de strategie der Britten nog altijd niet doorhebben!? GB wil net helemaal géén deal: is dat niet duidelijk? Alle moeite voor niets. Dat zag je jaren geleden toch al aankomen? De EU gaat miljarden euro verliezen...
  • Paul Van Itterbeeck

    3 jaar geleden
    De begint meer en meer de vorm aan te nemen van een dure klucht. Na bijna 1 jaar onderhandelen heeft men nu extra tijd nodig. Dit is en de Brit en de Europeaan voor de zot houden.
  • Yves Geirnaert

    3 jaar geleden
    De Britten zullen uiteindelijk over de hele lijn krijgen wat ze willen. Want onze Europese politici zijn een bende slapjanussen die alles zullen toegeven aan de Britten. En de gewone mensen zullen hiervan het slachtoffer zijn.
  • Willy Devroey

    3 jaar geleden
    Als ze vertrekken krijgen de parlementsleden toch geen opstapvergoeding hoop ik. Ze nemen vrijwillig ontslag en zoals gewone mensen hebben ze dus geen recht op die jack pot.