Direct naar artikelinhoud
PodcastGérard & ik

► Topsporters over hun eetstoornis: ‘Elke nacht dacht ik dat ik zou doodgaan’

Atlete Louise Carton kampt al jaren met een eetstoornis. In de podcast ‘Gérard & ik’ vertellen zij en andere topatleten hun verhaal.Beeld rv

Louise Carton (26) is één van de grootste talenten uit de Belgische atletiek van deze generatie. Voor de buitenwereld is Louise een succesverhaal, maar achter de schermen verliest ze al acht jaar de controle. Louise kampt al jaren met een eetstoornis. In de vierdelige podcastreeks Gérard & ik hoort u haar verhaal, exclusief bij De Morgen.

Waar komen de verhalen van eetstoornissen bij topsporters plots vandaan? Is dit een nieuw verschijnsel van de afgelopen jaren? In de slotaflevering luisteren we naar andere verhalen uit de topsportwereld. We horen Els (32, valse naam) die veertien jaar geleden op topniveau liep en toen ook kampte met anorexia. Daarna gaan we naar het meest recente verhaal. Nenah De Coninck (24) heeft al enkele Belgische en Europese titels verzameld als hordenloopster en worstelt al tien jaar met boulimie.

Beluister aflevering 4: Ons verhaal (2)

Video wordt geladen...

Gérard & ik is een podcast van DIFT Media en De Morgen in opdracht van SportsDC. Download de meest recente versie van de De Morgen-app voor een optimale luisterervaring.

Productie: Bram Vuylsteker

Beluister de hele reeks:

Video wordt geladen...