VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Camerasysteem kan pakkans gsm-gebruik achter het stuur gevoelig vergroten

Vias wil dat België een camerasysteem inzet om automobilisten die gsm’en achter het stuur gemakkelijker te betrappen. Om gebruik te kunnen maken van dat nieuwe systeem, dat sinds enkele weken wordt uitgetest in Antwerpen, moet de wetgeving wel worden aangepast, zo zegt het verkeersinstituut.

13 reacties

  • Gustave Olbrechts

    3 jaar geleden
    Maak gewoon een handsfree systeem verplicht bij aankoop van een wagen. Tenslotte heeft iedere wagen ook veiligheidsgordels .
  • Willy Masson

    3 jaar geleden
    Gaan ze dan teksten en bellen en surfen op een fiets ook bestraffen want dat zie ik ganse dagen , ze rijden zonder handen en tiktokken rustig verder zonder ooit één boete te krijgen en hiervoor heb je géén camera’s nodig .
  • PASCAL VANDENHECKE

    3 jaar geleden
    En als alles opgelost dat niemand meer een ( overtreding ) begaat wat voor job gaan jullie uitvoeren, gaan jullie ontslag nemen zodat wij minder belastingen moeten betalen omdat jullie salaris niet meer moet uitbetaald worden ! i Het is eigenlijk niet belastend voor niemand wat je niet kan moet je ook niet voor uitvoeren , dus er zijn weinige die een berg van 3km kunnen boven lopen die doen dat ook niet 'dus doe het ook niet als je het iniet kan !
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Al meerdere keren meegemaakt , tegenligger komt recht op je af en plots trekt die zich terug recht. Wat als zijn aandacht enkele seconden langer op zijn gsm blijft 
  • Reuben Muylle

    3 jaar geleden
    Iemand in Nederland heeft een boete in de bus gekregen voor het vasthouden van een fles chocomelk, dus hopelijk gaan die fouten er uit.