©  USA TODAY Sports

Liefst 4.000 euro per uur: ‘Greek Freak’ Giannis Antetokounmpo tekent monstercontract in de NBA

Giannis Antetokounmpo verdedigt ook de komende vijf seizoenen de kleuren van de Milwaukee Bucks. De 26-jarige Griek maakte het nieuws zelf bekend op zijn sociale media-kanalen. Antetokounmpo werd de voorbije twee seizoenen telkens verkozen tot MVP in de NBA.

Maarten Delvaux, Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Dit is mijn thuis. Dit is mijn stad”, postte Antetokounmpo. “Ik voel me vereerd ook de komende vijf jaar deel uit te maken van de Milwaukee Bucks. Laat ons deze jaren succesvol maken.”

De ‘Greek Freak’ kwam in 2013 vanuit Griekenland toe bij de Milwaukee Bucks. Zowel in het seizoen 2018/2019 als in het seizoen 2019/2020 werd hij uitgeroepen tot de beste speler in de NBA. Afgelopen seizoen was hij ook de beste verdediger in de competitie.

Met zijn contract ter waarde van 228 miljoen dollar (187,5 miljoen euro) is hij in één klap de bestbetaalde basketballer van het moment én aller tijden. Hij zal in het vijfde jaar van zijn deal, waarvoor hij een spelersoptie heeft, meer dan 50 miljoen dollar verdienen. Een unicum. Gemiddeld zal hij per uur zo’n 4.000 euro op zijn bankrekening mogen schrijven...

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer