Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Meer bedrijven actief in sector van videogames in België, sector pleit voor meer investeringen

In 2019 waren er in België 114 bedrijven actief in of nauw betrokken bij de ontwikkeling van videogames. Dat is een stijging van 20 procent tegenover 2018. In Vlaanderen steeg het aantal bedrijven van 70 naar 82. De sector pleit voor meer investeringen om de industrie gezonder en groter te maken. Dat meldt Belgian Games.

3 reacties

  • Werner Peeters

    3 jaar geleden
    Inderdaad, hier moeten wij meer investeren. Hier zit veel toekomst in.
  • Kelly Verlinden

    3 jaar geleden
    Als een bedrijf zoals Larian zich kan opbouwen met talent en hard werken dan kunnen andere dat ook. De overheid moet niet investeren, er is Kickstarter en Indiegogo. Als het project enige waarde heeft dan komt er steun genoeg van mensen die erin geloven. Dit hoeft de overheid niet te doen.
  • Maartje Nieuwboter

    3 jaar geleden
    Met Larian hebben we hier in Vlaanderen zelfs een absolute wereldtopper in huis. Een wereldtopper die bovendien niet aan handen en voeten gekneveld ligt bij een grote uitgever, en dus de artistieke vrijheid heeft om een volstrekte onafhankelijke, innovatieve koers te varen. In Kortrijk hebben we bovendien een Gaming Development-opleiding met wereldfaam. Ja, deze sector verdient stevige investeringen.