skeyes
Volledig scherm
skeyes © BELGAONTHESPOT

Vakbonden dreigen met acties bij luchtverkeersleider skeyes

De drie vakbonden bij luchtverkeersleider skeyes hebben een stakingsaanzegging ingediend. Ze vinden dat de directie het sociaal overleg niet ernstig neemt. "We stellen veel vragen, maar krijgen geen antwoorden", zegt Laurent Malengreau van de socialistische ACOD.

14 reacties

  • mark germanus

    3 jaar geleden
    Misschien is het beter van de luchthaven te sluiten. Tenslotte is Eindhoven, Koeln, Dusseldorf niet zover hier vandaan. Betere service en vriendelijker mensen.
  • Edwin Eekelaers

    3 jaar geleden
    Ik geef die verkeersleiders groot gelijk om te staken. Waar iedereen die hier commentaarop heeft een mooie 9 to 5 job heeft met weinig critische verantwoordelijkheid moeten die verkeersleiders noodgezaakt veel te veel uren koppen in een hyper stresserende omgeving en krijgen geen kans op deftig recup. Het ziekte verzuim is op de luchthaven heel groot omdat het niet anders meer kan. Heb er van 1992 tot eind 2017 gewerkt en ben nu al 3 jaar op ziekte/invaliditeit. Modereer deze commentaarop maar.
  • eric loyens

    3 jaar geleden
    Een sociaal overleg moet er zijn als de bazen daar denken dat de werknemer de pot op kan wel dan hebben die groot gelijk dat ze staken.
  • Karin Verhelst

    3 jaar geleden
    Staken maar, zo is iedereen verplicht om in vakantie thuis te blijven, goed COVID initiatief.
  • Clarisse De Cock

    3 jaar geleden
    Dat ze maar staken en het liefst 4 weken dan is er geen vliegverkeer en ook minder corona verspreiding.