Prins Laurent.
Volledig scherm
Prins Laurent. © BELGA

Raad van State verwerpt verzet van prins Laurent tegen herziening van dotatie: “Dit is choquerend”

RoyaltyHet verzoek dat prins Laurent (57) had ingediend om de beslissing over de herziening van z’n dotatie te vernietigen, is dinsdag verworpen door de Raad van State. Dat meldt de krant Le Soir en wordt bevestigd door meester Laurent Arnauts, de advocaat van de prins. “Laurent betreurt deze beslissing, die zowel voor hem als voor zijn advocaten choquerend overkomt”, klinkt het in een reactie. 

7 reacties

  • Jos Spriet-Dewaele

    3 jaar geleden
    Van ons mag hij die 15 % er gerust bij hebben. Hij verdiend het en meer dan iedereen in de regeringen. Volgens de regering moet die dodatie verminderd worden omdat hij niet in hun gareel springt zoals zijn broer Filip. Voor Laurent is ieder mens evenwaardig en in ieder mens vind hij iets goed. Beter Albert een beetje minder dotatie geven als straf voor de scheve schaatsen die hij reed.
  • paul van gele

    3 jaar geleden
    Ge moet toch geluk hebben om geboren te worden om niks anders te doen om van het leven te genieten. Pas op daar kan hij zelf niet aan doen. Maar je kan het wel op geven en dan doen wat je wil. Maar dan spreek het bloed van niks te doen en te profiteren van het leven.
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Ikzelf ben geen royalty fan. België is een koninkrijk en in de meeste landen is het zo dat prinsen en prinsessen een staatsvergoeding krijgen in België is dit altijd zo geweest. Sommige zeggen dat hij hiervoor niets moet doen . Als dit waar is komt dit niet door hemzelf maar door het systeem. Mag hij wel iets doen ? En als hij iets doet wordt is het altijd negatief bekeken , dotatie vermindering is dan zijn straf.
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Een dotatie is geen cadeau maar een vergoeding voor bepaalde prestaties. Het is de wetgever - dus de democratie - die dotaties toekent. Zeuren in de kranten helpt dus niet, alleen bij de verkiezingen stemmen voor aanhangers van de afschaffing van dotaties.
  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    Waarom krijgt hij eigenlijk nog een royale dotatie schaf dat met onmiddellijke ingang af en ook dat van alle andere