Direct naar artikelinhoud
Dendermonde

▶ Ongeval met jeep brengt lockdownfeest in Dendermonde aan het licht

Er werd onder meer een kampvuur aangestoken.Beeld RV

Een ongeval met een jeep in Dendermonde heeft een lockdownfeestje aan het licht gebracht. Op het moment van het ongeval was er een feest aan de gang met minstens 14 personen. Zij staken een kampvuur aan en dronken er stevig op los.

Video wordt geladen...

Het lockdownfeestje vond afgelopen weekend plaats, maar de feiten kwamen pas nu aan het licht. Zondagochtend werd de politie en de brandweer van Dendermonde opgeroepen voor een jeep die in een vijver was terechtgekomen. Snel daarna kwamen via Snapchat verschillende filmpjes van het feestje op de redactie van Het Laatste Nieuws terecht. Daaruit bleek dat verschillende jongeren een stevig feestje bouwden in het natuurgebied. De drank vloeide rijkelijk en er waren ook verschillende auto’s en muziek aanwezig.

De aanwezige personen hadden een lading hout mee om een kampvuur aan te steken in het natuurgebied. Hierbij werd gebruik gemaakt van benzine om het vuur extra aan te wakkeren. De feestvierders hadden ook vuurwerk en zelfs Bengaals vuur bij dat werd afgestoken en in het vuur gegooid. Er zijn ook beelden van de ochtend nadien, beelden van de politie die de jeep vinden én hoe de agenten de nodige verwijten krijgen.

De feiten kwamen aan het licht nadat de politie zondagochtend een jeep aantrof in het water.Beeld Koen Baten

“We waren inderdaad op de hoogte van de beelden en zijn een onderzoek gestart naar de aanwezige personen om hen te identificeren”, vertelt korpschef Patrick Feys van de Dendermondse politie. “Dit soort gedrag is er los over en kunnen we absoluut niet tolereren. Iedereen wringt zich op dit moment in bochten om met de kerstdagen op een aparte manier te kunnen vieren, maar door dit soort zaken gaan de coronacijfers er alleen maar opnieuw op achteruit met mogelijk gevolgen”, klinkt het.

Kwaad bloed

De politie wil het onderzoek dan ook grondig voeren en overmaken aan het parket. “Ze hebben het bijzonder bont gemaakt in het natuurgebied. Niet alleen het feest, maar ook het maken van vuur en het gebruiken van benzine is bijzonder wraakroepend. We keuren dit soort feiten absoluut niet goed. De dingen die daar gebeurd zijn, zetten veel kwaad bloed bij de inwoners die zich wel aan de regels houden”, bevestigt Patrick Feys.