Vlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld)
Volledig scherm
Vlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) © BELGA

Nieuw betalend inburgeringstraject goedgekeurd

De Vlaamse regering heeft zaterdag een nieuw inburgeringstraject goedgekeurd. Inburgeraars zullen voortaan moeten betalen en worden gekoppeld aan een Vlaamse buddy. Een uitgebreider inburgeringsbeleid met een kostprijs voor de inburgeraar was een van de elementen uit het Vlaamse regeerakkoord. De regering raakte het nu definitief eens over een systeem dat op 1 januari 2022 zal worden ingevoerd. Het ontwerp moet wel nog naar de Raad van State.

30 reacties

  • robert van puyenbroeck

    3 jaar geleden
    Hij en Crevits gaat er voor zorgen dat ze langs de VDAB zullen gaan, zijn die nu nog niet slimmer. Als ze langs de VDAB zullen gaan is het enkel en alleen omdat ze iets zullen krijgen anders niet. Inburgeren is een pracht woord maar hoeveel van die zogenaamde inburgeraars zijn er ECHT ingeburgerd. Het eerste wat ze doen is commentaar geven op onze cultuur en levenswijze en WIJ de bevolking betaald via het OCMW hun bijdrage.
  • Julien Cuypers

    3 jaar geleden
    Waar en wanneer hebben we dit nog al gehoord? Is dat hun creativiteit? Denken ze nu werkelijk dat de bevolking nu gesust zal worden? Bedenk maar eens wat het de bevolking maandelijks en jaarlijks zal kosten? Terwijl diezelfde werkende bevolking op allerlei lijsten moet gaan staan en zelfs achterop wordt gezet opdat vreemdelingen voorgaan? Dit kan en zal nooit aanvaard worden door het volk!
  • Stephaan Van Synghel

    3 jaar geleden
    Ze hebben altijd en voor alles volk te kort , al die nieuw komers wie gaat dat begeleiden
  • Gunter Deleyn

    3 jaar geleden
    Ik hoor al minstens dertig jaar van die dingen. En elk jaar wordt eraan toegevoegd dat we meer inspanningen moeten doen voor de integratie. In plaats van te erkennen dat het geen sikkepit helpt. Wat zeggen anders die uitgebrande wagens in Brussel daarover? En aanslagen, de segregatie, het zich wentelen in de slachtofferrol van de islamofobie, ...
  • fer brion

    3 jaar geleden
    Kansen op de woningmarkt verdubbelen? In het sociaal woonblok waar ik verblijf zijn 18 van de 20 appartementen bewoond door "nieuwkomers".
  1. Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappeniers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”
    PREMIUM
    3

    Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappe­niers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”

    In alle luwte zijn de Spaanse autoriteiten op zoek naar antwoorden in het moordonderzoek naar Laura Trappeniers. Wie haar vermoord heeft en waar haar echtgenoot Marc Olbrechts is, blijft onduidelijk. De tijd lijkt weg te tikken in het nadeel van de onderzoekers. “Maar onderschat de Guardia Civil niet”, zegt voormalig diensthoofd van de Speciale Eenheden Antwerpen en Limburg Carl Vorsselmans, die nu op Tenerife verblijft.
  2. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel