Staking bij De Lijn: Meer chauffeurs aan het werk dan maandagochtend, helft bussen en trams rijden in Antwerpen

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bron: BELGA

Ook dinsdag moeten bus- en tramgebruikers van De Lijn rekening houden met hinder door een staking bij de openbaarvervoersmaatschappij. Op de meeste plaatsen zijn dinsdagochtend wel meer chauffeurs aan het werk dan maandag, zo meldt De Lijn.

In Antwerpen zijn meer chauffeurs dan maandag aan het werk. Daar rijdt ongeveer 50 procent van alle bussen en trams in de stad. In Limburg rijdt zo’n 70 procent van alle bussen, ook een betere start dan maandag, aldus woordvoerster Karen Van der Sype.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Gent rijdt zo’n 60 procent van alle bussen en trams. “Alle lijnen worden bediend, maar aan een lagere frequentie”, luidt het. De belangrijkste tramlijnen rijden ongeveer om de 15 minuten, de andere tram- en buslijnen om de 15 à 30 minuten. Het streekvervoer in Oost-Vlaanderen rijdt voor 90 tot 95 procent. Er wordt gereden volgens vakantiedienstregeling. Hier en daar valt er een rit tussenuit.

In West-Vlaanderen is de staking dinsdagochtend het best voelbaar. Daar rijden beduidend minder bussen en trams dan maandag het geval was.

De vakbonden staken om problemen bij de technische dienst aan te kaarten en om hogere lonen te eisen. Overleg maandag leidde voor de vakbonden niet tot gewenste resultaten. Dinsdagochtend vindt opnieuw overleg plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen