De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © AP

Kunnen laatste brexitknopen nog ontward worden? Of dreigt een ‘no deal’? Dit zijn de scenario’s

Met nog minder dan tien dagen te gaan voor de overgang naar 2021, zitten de brexitonderhandelingen diep in de blessuretijd. De toegang van Europese vissers tot de Britse wateren zou de laatste knoop zijn die de onderhandelaars nog moeten ontwarren. Vinden Brussel en Londen alsnog een akkoord? En raakt dat wel tijdig goedgekeurd? Of komt het tot een ‘no deal’? En hoe hard zal de brexit in dat geval zijn?

12 reacties

  • patrick isenborghs

    3 jaar geleden
    natuurlijk komt er na een lange tijd van show een deal waar enkel de britten in hun handen wrijven en de rest mag blijven dokken door die circusartiesten
  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Als Europa het slim speelt no Deal, de Britten hebben altijd hun pond behouden maar wel van alle voordelen kunnen genieten! Dat is niet echt volledig in Europa zitten als je je munt nog behoudt ze hebben dit precies met voorbedachte rade gedaan! Eigenlijk zouden ze alles mogen terug betalen!
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Opletten met aannames, mensen. Het is zeer goed mogelijk dat het UK aan het langste eind trekt met een no deal. Vergeet nooit hun netwerk over de wereld: Amerika, Canada, Midden-Oosten, ... Ze hebben daar nog al hun invloed en daar is het UK boven EU.
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Wat heeft england ons te bieden wat we hier in Europa zelf niet hebben.
  • Rene Philips

    3 jaar geleden
    En maar uitstellen, en weer een nieuwe deadline maar wat maakt het uit voor de duurbetaalde ambtenaren die aan bezigheidstherapie doen.