Isolde Van Den Eynde
Volledig scherm
PREMIUM
Isolde Van Den Eynde © Gregory Van Gansen/ Photo News

ONZE OPINIE. Nog niet zo lang geleden stonden we schouder aan schouder, nu staan we tegenover elkaar

Tientallen verklikkingen per dag krijgt de politie van Charleroi binnen. Sommige burgers sturen zelfs brieven van uitgeknipte krantenletters om te melden dat op 'het derde' toch een kapster aan de slag is om Juliette voor de feestdagen van die coronacoupe af te helpen. "Als we in 1940 op die manier zouden hebben verklikt, bleven er niet veel kapsters over", laat de politiewoordvoerder zich ontvallen tegenover de RTBF. Laat dat even bezinken: zelfs de politie trekt grote ogen bij zoveel verraad.

39 reacties

  • Karim Fezoua

    3 jaar geleden
    Burenruzies zullen ervan ontstaan... Misschien ook binnenkort een burgeroorlog... Hoe dan ook de storm komt eraan...
  • Guido van driel

    3 jaar geleden
    Met dank aan de coach, assistent coach en hulp coach van de Vivaldi ploeg. Men oogst wat men zaait.
  • Andre callens

    3 jaar geleden
    Klikken is niet het laagste wat men kan doen. De Vivaldi regering geeft zelf het voorbeeld met ongelijke maatregelen . Wat denken we over de knuffelende voetballers en zij die voor bv. Tenerife vijf uur in een vliegtuig gaan zitten ,ook tous ensemble ? Alleen al de manier waarop de regering gevormd is roept de nodige vragen op , of was dat zo proper ?
  • René Van Halen

    3 jaar geleden
    Schouder aan schouder hebben we nog nooit gestaan. Er zijn egoïsten die zich niet aan de regels houden en mensen met een beetje burgerzin worden afgeschilderd als verklikkers.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Zolang men de grenzen niet sluit en dat een medische controle noodzakelijk is om België binnen te mogen, blijft het dweilen met de kraan open. Naar goede gewoonte staan onze deuren nog steeds open, ook nu het (corona) stormt... En dan is de overheid verwonderd dat er steeds nieuwe besmettingen zijn? Inderdaad: "sterk afraden" stelt niets voor. Maar verbieden durft de regering helaas niet, met de gekende gevolgen!