Lieven Boeve.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Boeve. © BELGA

INTERVIEW. Zo wil topman Lieven Boeve ons onderwijs uit het slop trekken: “Wat Weyts doet, is gevaarlijk”

“We moeten af van de unieke focus op eindtermen, en ervoor zorgen dat er terug voldoende leraren met kennis van zaken voor de klas staan.” Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, weet hoe hij het Vlaams onderwijs uit het slop wil trekken. Tegen de achtergrond van barslechte resultaten uit internationaal onderzoek en de felle discussie over de eindtermen, pareert hij de kritiek van de afgelopen dagen. “De hele discussie rond eindtermen vertrekt vanuit de foute visie.”

82 reacties

  • Patrick Van Verdegem

    3 jaar geleden
    Nu pas, als hij het mes op de keel krijgt, gaat de "top"man ingrijpen en ons onderwijs uit de sloot halen. Waarom niet eerder?
  • Françoise Dupont

    3 jaar geleden
    Lieven Boeve is doctor, docent, decaan geweest, en laat zich niet opzij zetten door iemand die over zijn studies 9 jaar gedaan heeft ipv 4 jaar, en denkt het warm water uit te hebben gevonden. Het enige waar Ben straf in is, is geld en soep uitdelen.
  • luc raman

    3 jaar geleden
    Eerst eens enkele jaren voor een klas staan en best op verschillende niveaus, van wetenschappen tot buso en dan oordelen in functie van toekomst en leerling.
  • vanaeken jokke

    3 jaar geleden
    Boeve denkt het warm water uitgevonden te hebben het is nauwelijks lauw.Een speeltuin heeft Boeve er van gemaakt de lat op de grond iedereen ingenieur.
  • patrick feyen

    3 jaar geleden
    De tijden dat de experten voor de klas staan is al lang voorbij, het is een en, en verhaal. Slappe koffie blijft Slappe koffie. Een strenger beleid, jaar overdoen indien nodig en leerkrachten moeten niet je vriend zijn! Kennis van de landstalen is een must! En wie teveel lessen mist...geen kindergeld. Nu blijft het telkens bij loze beloftes.