David McAllister, de Duitse voorzitter van de speciale brexitgroep in het Europees Parlement. (18/12/2020)
Volledig scherm
David McAllister, de Duitse voorzitter van de speciale brexitgroep in het Europees Parlement. (18/12/2020) © Photo News

Voorzitter brexitgroep: “Handel tussen EU en VK zal minder vlot verlopen”

Het handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zal "ingrijpende gevolgen hebben voor mensen, ondernemingen en openbare besturen". Dat heeft David McAllister, de Duitse voorzitter van de speciale brexitgroep in het Europees Parlement gezegd aan de Duitse krant Die Welt. "De handel tussen de EU en het VK zal niet meer zo vlot verlopen als wanneer we allebei behoorden tot de interne markt en de douane-unie", zei hij. 

11 reacties

  • Bruno Dhondt

    3 jaar geleden
    Visserij een kleine overwinning voor de Britten? Zeg maar gerust A Great Victory’ want nu gaat het Luxe gesubsidieerd Saloncollectief European Sleepers in een jarenlange winterslaap om vervolgens wakker te schrikken dat we nog steeds een kilometers lange achterstand hebben in aquacultuur e.a. alternatieven en/of aanverwante aanvullende of vervangende visserij sectoren.
  • Annie Vancauteren

    3 jaar geleden
    Eu staat veel zaken in de weg. Kost ook te veel En moeit zich met alle interne wetten. Juist goed om boetes te innen van landen die niet akkoord gaan met hun beslissingen
  • softie softie

    3 jaar geleden
    Der moeten hier wel geen files zijn om dat eiland te bevoorraden. Kan gerust via containerschip in de haven van zeebrugge... Dat ze de boel zelf vervoeren op hun eiland.
  • Peter Van De voorde

    3 jaar geleden
    de EU probeert precies toch ook net als Boris het te verkopen als een overwinning .
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Volgens professor Hendrik Vos, EU-specialist, is dit ongeveer hetzelfde handelsakkoord zoals dat van Canada en zal het VK nog altijd een hele resem regels van de EU moeten volgen. Het enige waar het VK een beetje op gewonnen heeft is de visserij, maar ook dat is maar een mager beestje. Eigenlijk lag dit drie jaar geleden al vast en had dit toen al kunnen afgesloten worden. Maar Boris Johnson gaat dit in het VK natuurlijk verkopen als een grote overwinning. Haha.