©  Photo News

Krijgen risicopatiënten jonger dan 45 jaar ook voorrang bij coronavaccin?

Jonger dan 45 jaar en onderliggende aandoeningen? Dan krijg je waarschijnlijk voorrang voor een coronavaccin. Dat heeft professor emeritus huisartsengeneeskunde Jan De Maeseneer (UGent), die deel uitmaakt van de taskforce voor de vaccinatiestrategie, gezegd aan Knack.

Bron: Knack

LEES OOK. Vaccinatiestrategie van België: dit is er beslist

Na de bekendmaking van de vaccinatiestrategie maakten heel wat jonge risicopatiënten zich zorgen. De groep ‘risicopatiënten tussen 45 en 65 jaar’ krijgt voorrang bij het vaccineren, maar de taskforce zou ook veel vragen gekregen hebben van veel jonge nierpatiënten of mensen met kanker. Dat schrijft Knack.

Volgens De Maeseneer is de Hoge Gezondheidsraad momenteel de laatste hand aan het leggen aan een advies voor de vaccinatiestrategie en de selectie van de mensen die voorrang zullen krijgen.

LEES OOK. Anesthesisten vinden vaccinatiestrategie verkeerd: “Ziekenhuispersoneel ook eerst inenten”

Zoektocht

De taskforce is momenteel ook volop aan het zoeken naar de patiënten die onderliggende aandoeningen hebben. En dat is niet gemakkelijk door privacyregels. De Maeseneer zegt dat huisartsen hierin een grote rol zullen spelen. Er zal ook gebruikgemaakt worden van ziekenfondsen en databases van onder andere het Kankerregister.

LEES OOK. Wat als particulieren of bedrijven met groot geld zwaaien om vaccin eerst te krijgen?

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer