Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

Je kind koopt een huis? Zo kan je helpen én win je er zelf ook aan

Voor heel wat jongeren is de aankoop van een woning moeilijk zelf te financieren. Daarom kloppen ze aan bij hun ouders. Er zijn diverse manieren waarop je als ouder je kind kan helpen.

4 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Een huis moet je twee keer betalen, één keer aan de bank en één keer aan de staat en als je sterft en je je erfenis niet geregeld hebt zoals de familie Frére betaald je nog een de helft. Beter is gans je leven een sociale woning huren, een comfortabel jobke , genieten van het leven, niet teveel sparen en je moet je nooit zorgen maken, ramen en dak worden op tijd vervangen, bij mijn zuster zeven jaar geleden de ramen vervangen, in 2021 opnieuw om te voldoen aan de energie normen.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Ik weet niet wat ik mijn zoon moet aanraden: kopen of huren ... Er is iets waar niemand aan denkt. Een huis is maar voor 1 en slechts 1 generatie. Bewijs: al die prachtige villa's waarin babyboomers zijn opgegroeid in de jaren 50, 60 en 1970, worden massaal verkocht en gesloopt: de vloer van papa, en de tegels van mama worden genadeloos met de sloophamer vernield. Dat had men toen nooit kunnen denken, in die heerlijke American Dream-jaren van de vorige eeuw ...
  • Mike Rodik

    3 jaar geleden
    je werkt heel je leven, betaalt extreme belastingen op alles : 50 percent van je bruto loon + 21 percent BTW op alles en als je sterft, komt de staat als eerste nog wat leegroven
  • Andy De Schieter

    3 jaar geleden
    Allemaal goed als je een goede relatie met je ouders hebt. Bij veel mensen is dat niet en al helemaal niet als er narcisme in de familie heerst.