Afgebroken stukken ijs van de gigantische ijsberg A-68A drijvend in het zuiden van de Atlantische Oceaan nabij het eiland South Georgia.
Volledig scherm
Afgebroken stukken ijs van de gigantische ijsberg A-68A drijvend in het zuiden van de Atlantische Oceaan nabij het eiland South Georgia. © AP

Immense ijsberg valt in stukken uit elkaar en deelt enkel schampschot uit aan Zuidpool-eiland met pinguïns. Maar het gevaar is nog niet geweken

De gigantische ijsberg met de naam ‘A-68A’ is rakelings langs het Zuidpool-eilandje South Georgia gedreven. Dat is goed nieuws, want gevreesd werd dat de ijskolos zou crashen op het eiland, met een ecologische ramp tot gevolg. Een ‘handrembocht in James Bond-stijl’ stak er net op tijd een stokje voor, al kwam het wel nog tot een kleine botsing. Minder goed nieuws is dat nu losgebroken ijsschotsen nog steeds een bedreiging voor het eiland vormen.

3 reacties

  • Philippe Deckers

    3 jaar geleden
    Dankzij onze zonnepanelen en onze windmolens zal dit probleem nu snel opgelost zijn.
  • Dirk Kindt

    3 jaar geleden
    Waarom is het habitat van ijsberen thuis op de Noordpool zonder pinguins, daartegenover hebben ze pinguins en geen ijsberen op Antarctica ?
  • Jef Van De Plas

    3 jaar geleden
    Als die ijsberg zo enorm groot is , heeft hij ook een geweldige diepgang waarschijnlijk , en is hij aan de grond gelopen voor hij het eiland bereikte ? En dan gebroken ?