AFP
Volledig scherm
© AFP

Eerste commerciële vlucht van Boeing 737 MAX in VS sinds 2019

UPDATELuchtvaartmaatschappij American Airlines voert vandaag de eerste commerciële vlucht met een Boeing 737 MAX in de VS uit sinds 2019. De geplaagde Boeings 737 MAX werden maandenlang aan de grond gehouden na twee dodelijke crashes en kregen pas recentelijk opnieuw groen licht van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten.

5 reacties

  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Zou daar toch niet op mijn gemak zijn in dat ding.
  • Steven Van Rompaey

    3 jaar geleden
    Hoe grondig het vliegtuig de afgelopen maanden ook getest werd, dit valt in het niet bij het werkelijk aantal uren dat het in de lucht zal zijn wanneer er terug commercieel mee gevlogen wordt. Het blijft een fundamenteel instabiel ontwerp dat met software gecorrigeerd werd. Het feit dat piloten bijkomende training nodig hebben om er veilig mee te vliegen illustreert dit mooi. Ik zet geen voet in dit toestel.
  • Johan De Cauwer

    3 jaar geleden
    Er waren geen ongevallen in de VS, wel klachten van piloten die voldoende ervaring hadden om de laat ons zeggen niet-optimale werking van het toestel te compenseren. Te vroeg vrijgegeven onder commerciële druk, dat is het enige wat men terecht kan verwijten aan dit toestel van de volgende generatie.
  • Walter Lippens

    3 jaar geleden
    De 737 max is vanaf nu het meest veilige vliegtuig ooit. Geen enkel toestel zal zo grondig gecontroleerd zijn.
  • Chris Ulrichts

    3 jaar geleden
    Super! Nu nog op vakantie mogen/kunnen.