Advocaat Philippe Culot staat de veldrijder (61) bij.
Volledig scherm
Advocaat Philippe Culot staat de veldrijder (61) bij. © BELGA - RV

Advocaat van fietser Hoge Venen haalt uit naar Luiks parket: “Onbegrijpelijk en disproportioneel”

De advocaat van de veldrijder die op kerstdag een wandelend meisje (5) ten val bracht nabij de Baraque Michel op de Hoge Venen, haalt uit naar het Luikse parket. Meester Philippe Culot laakt de “volstrekt onbegrijpelijke en disproportionele houding” van de gerechtelijke autoriteiten. Zijn cliënt bracht een nacht door op het politiebureau.

231 reacties

  • Johan Van Biesen

    3 jaar geleden
    Situaties als deze kunnen beter uitgelegd worden indien de fietser een gopro of zo had gedragen, net zoals iedereen beter een dashcam plaatst voor en achter in de wagen, om discussies en innuendo te vermijden. De enkelingen die niet zien dat de fietser wel degelijk een kniestoot geeft moeten dringend naar de oogarts, hoe kan je dat nu niet zien?
  • Polutnik Ronald

    3 jaar geleden
    De straf die hij krijgt hoop ik , zal nooit zwaar genoeg zijn .
  • Eddy DESMET

    3 jaar geleden
    De hamvraag is : hoe zou die advocaat reageren indien hij het slachtoffer had moeten verdedigen ? Zo zie je maar hoe advocaten soms deel uitmaken van de "Divina Comedia" ...
  • Roger De Munck

    3 jaar geleden
    dat die advocaat is bij ons aan de vaart komt wandelen hoop dat hij kan zwemmen want er zijn van die wielerteroristen die naar niks kijken een geluk dat ze niet allen zo zijn maar toch veel die denken dat het jaagpad speciaal aangelegd is voor hen.
  • Peter Vrolijk

    3 jaar geleden
    De vader van het kind zag de fietser aankomen en had het kind aan de kant moeten nemen. De fietser zorgde voor zijn eigen veiligheid en de vader reageerde niet. Wat een gedoe voor zo een baggetel.
  1. ‘Spinazieversie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?
    PREMIUM
    12

    ‘Spinazie­ver­sie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?

    TikTok is in China enkel beschikbaar in de vorm van een speciale versie: Douyin. Het algoritme van de Chinese TikTok zou veel minder agressief zijn dan de westerse versie. Kinderen krijgen er video’s voorgeschoteld over wetenschap en geschiedenis. Het zou hét bewijs zijn dat de app onze kinderen bewust dommer maakt. Is dat zo? Wat is het verschil tussen TikTok en Douyin? China-expert Dorien Emmers (KU Leuven) legt uit. “Als we hier per wet de schermtijd van kinderen zouden beperken, zou daar zware kritiek op komen.”
  2. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”