Deze 10 maaltijden bestelden wij Belgen dit jaar het meest op Deliveroo
In 2020 gingen we massaal aan de takeaway. Leverdienst Deliveroo onthult nu wat onze tien favoriete maaltijden waren, samen met de tien meest bestelde maaltijden wereldwijd. Spoiler alert: pizza, een anders erg geliefde snack-aan-huis, komt dit jaar niet voor in de top tien.
Nu het einde van 2020 in zicht is, wordt het tijd om de balans op te maken. Ook van onze favoriete maaltijden dus. Deliveroo blikt terug op de gerechten die we het allermeest bestelden dit jaar, zowel nationaal als internationaal.
Brasseriekost boven
Eén ding is zeker: de pandemie heeft ervoor gezorgd dat we teruggrepen naar onze Belgische klassiekers. In een rapport eerder dit jaar, na tachtig dagen lockdown, berichtte Deliveroo al dat de populairste gerechten uit de oer-Belgische keuken kwamen: gehaktballetjes, Belgische spaghetti bolognaise, kip met appelmoes én frietjes, uiteraard. Terwijl er gewoonlijk een burger op numero uno van de lijst prijkt, maakt die dit jaar plaats voor de oerdegelijke spaghetti van het Gentse restaurant Kastart.
Opmerkelijk is dat het Belgische Manhattn’s Burgers op nummer twee staat. Zij werken pas sinds april samen met Deliveroo. Blijkt dat burgers van eigen bodem meer in trek waren dan bijvoorbeeld die van immer populaire ketens als McDonald’s. In de top 100 van Deliveroo’s meest bestelde gerechten wereldwijd, is België ook goed vertegenwoordigd. Wel negen gerechten van Belgische restaurants behoren tot de honderd meest populairste ter wereld.
Gezonde (comfort)food
Naast Belgische klassiekers lieten we ook bijzonder veel gezonde maaltijden leveren. Ook wereldwijd zien we die trend: een pokébowl met zalm maakt deel uit van de drie meest bestelde gerechten, naast de cheeseburger van Five Guys en de White Mocha van Starbucks.
Verder duiken voor het eerst in de geschiedenis van Deliveroo ook ontbijt en koffie op in de top 100. Zo stond er op de veertiende plaats van de lijst een espresso en op de 35ste plaats een croissant.
De 10 meest populaire gerechten in België
1. Spaghetti Kastart van De Kastart in Gent
2. Empire Cheeseburger van Manhattn’s Burgers in Brussel
3. Make Your Own Bowl van Surfside Poké in Luik
4. McMenu Big Mac van McDonald’s Luik
5. Salmon Style House Bowl van Fitchen Antwerpen
6. Tacos Double van Chamas Tacos in Luik
7. Chicken Nuggets van French Tacos in Kortrijk
8. Pain au chocolat van Renard Bakery in Brussel
9. Bocca Bacon van Bocca Gent
10. Smoked Chicken with Spices van MyTannour in Brussel
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
PREMIUM
Getest en verrassend goed bevonden: 4 vegan takeaway spaghetti bologneses
November staat in teken van de plantaardige keuken, want het is ‘Try vegan’-maand. Toch een uitdaging, zeker als we onze geliefde spaghetti bolognese met gehakt moeten missen. Daarom vroegen we onze bolognese-experte Lara Laporte – bekend van haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’ en haar restaurantreviews op nina.be – om verschillende veganistische alternatieven te proeven. Zijn ze even goed als ‘the real deal’, of misschien zelfs beter? Dit is haar verdict. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerMagda De Munck