Meghan Markle schrijft emotionele brief

‘Suits’-actrice en vriendin van prins Harry Meghan Markle (35) heeft een emotioneel verhaal gedeeld op haar eigen website, The Tig. Dat gaat over het racisme waarmee haar familie werd geconfronteerd. Markle heeft een Afrikaanse moeder en Amerikaanse vader.

vwh

“Toen mijn grootouders besloten om met hun gezin van Ohio naar Californië te verhuizen, was mijn moeder ongeveer zeven jaar oud. Het gezin van vijf stapte in de auto en trok naar Los Angeles. Mijn grootvader Alvin vertelde me dit verhaal toen ik elf was. “Het leven was toen anders”, zei hij. “Meggie, tijdens die roadtrip gingen we naar Kentucky Fried Chicken en moesten we naar een speciale ‘ingang’ voor kleurlingen. Het personeel gaf me de kip aan de achterdeur en we aten op de parking. Dat is hoe het was”, zei mijn opa”.

Meghan schrijft dat het verhaal haar tot op vandaag achtervolgt. “Het doet me denken aan hoe jong ons land is. Hoe ver we zijn gekomen en hoe ver we nog moeten geraken. Het doet me terugdenken aan de mensen die ontelbare grappen over zwarten met me hebben gedeeld, zonder mijn dubbele achtergrond te kennen. Ik vraag me af hoe mijn ouders er zich als gemixt koppel soms bij hebben gevoeld. Toen ik eens met mijn mama van een concert kwam in de The Hollywood Bowl, riep een vrouw het ‘N’-woord naar haar omdat het te lang duurde voordat ze uit haar parkeerplaats reed. Ik herinner hoe heet mijn huid voelde. Hoe de lucht om me heen verschroeide”, schrijft Markle die zelf het slachtoffer werd van racisme toen haar relatie met prins Harry bekendraakte.

Aan het einde van haar bericht bedankt Markle nog enkele personen, onder wie Martin Luther King Junior, die zich blijven inzetten voor verandering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer