De monden vielen open toen prinses Delphine op de koffie ging bij koning Albert en koningin Paola. Een oprechte verzoening of schone schijn?
Volledig scherm
PREMIUM
De monden vielen open toen prinses Delphine op de koffie ging bij koning Albert en koningin Paola. Een oprechte verzoening of schone schijn? © AFP

Nu ze hun huwelijkscontract gewijzigd hebben: wat bezitten koning Albert en koningin Paola eigenlijk?

RoyaltyKoning Albert II (86) en koningin Paola (83) hebben nogmaals hun huwelijkscontract gewijzigd. Met die regeling beschermt het vorstenpaar hun drie kinderen samen, nu ook Delphine (52) van haar vader zal erven. Maar wat bezitten Albert en Paola eigenlijk?

26 reacties

  • Robert Swillen

    3 jaar geleden
    Dat de koningshuizen nog bestaan is dat ze elkaar in standhouden. Zitten in vele bankinstellingen ( zie Astrid haar echtgenoot de Habsburger)alsook de belastingsvriendelijke oorden Monaco ,Lichtenstein, Luxemburg, enz. Zelfs in Europesers parlement hebben veel van hun kinderen zitting.
  • André Van der Poorten

    3 jaar geleden
    Véél , heel veel en dan spreek ik nog alleen van hetgeen er bekend is !
  • Jos Dupont

    3 jaar geleden
    Getrouwd met scheiding van goederen ?? Welke goederen ? De goederen van de belasting betaler ! Schaf gewoon heel dat Koninklijke parasiet gedoe eens af , dat ze gaan werken zoals iedereen in plaats van zitten te blinken met andermans belasting geld !!
  • Bernard Dieryck

    3 jaar geleden
    Financieel : over Euro 50 miljoen In verhouding weinig tegenover ander koninkelijke Europese staats hoofden, buiten Zweden, nog veel minder. Bv Nederland = rijkste konings huis van Europa en een van de rijkste van de wereld! Rijkste is Thailand! Ja Thailand, boven de Saoudische enz enz
  • Eddy Vanhoutte

    3 jaar geleden
    Mijnheer Quinart: Een president is misschien niet goedkoper , maar als ze hem beu zijn kiezen na vierjaar een andere. Hier blijven dezelfde families van vader op zoon verder graaien zonder een poot uit te steken en gaat het niet om één gezin maar om meerdere afstammelingen. Zodoende is er van verandering van strategie in beleid is in de verste verte geen sprake.