Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

2020 was warmste jaar ooit, ook minder sneeuw dan normaal

Met het inluiden van het nieuwe jaar, is het traditioneel ook tijd om terug te blikken op de gebeurtenissen van het voorbije jaar. Daaruit blijkt dat in 2020 een triest record werd verbroken: het afgelopen jaar was het warmste ooit sinds het begin van de waarnemingen in Ukkel in 1833. Dat blijkt uit cijfers van het KMI.

10 reacties

  • Joel Vandermeeren

    3 jaar geleden
    Minder mensen op de wereldbol en het probleem is opgelost maar ze blijven maar kweken en kweken. De wereld kan vlot zonder de mensen maar de mensen kunnen niet zonder de wereld. Dikwijls zitten ze het af te geven op de gewone mens. Kijk eens wat er boven ons hoofd hangt daar worden tonnen kerosine verbrand. Niet alles is door de mens. Men kent zo weinig van de wereld en het heelal. Vroeger in de jaren 70 hoorde ik op school altijd vertellen dat we rond de 10 graden zaten in de winter.
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    @ Marco Meer dan gelijk man .
  • Marco Maerten

    3 jaar geleden
    Désiré,dan kan u ook vaststellendat ook sinds 1915 de t° reeds met 2°c verhoogd is op een eeuw tijd waarvan 1°c in de laatste 30 jaar. Maar slaapt u maar rustig verder in uw ontkenningskramp om toch maar lekker uw leefstijl te vergoelijken en de verantwoordelijkheid af te schuiven op de natuur.Dit noemt men liegen voor eigen gelijk en door nepargumenten rond te strooien.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    3 jaar geleden
    Toch nog even in herinnering brengen dat er pas vanaf 1915 betrouwbare metingen zijn in Ukkel. En zelfs die worden door de Hogepriesters van de Global Warming Religion bijgesteld om in hun opwarmingstheorie te passen.
  • Luc Bral

    3 jaar geleden
    Idd Marc Vleugels, door dat men om de 10 jaar de gemiddelden opnieuw berekend komen die altijd maar hoger te liggen. Op de manier krijg je de indruk dat het allemaal nogal mee valt met die klimaatopwarming, persoonlijk vind ik dit puur boerenbedrog.