Moord na Spaanse les zet politie voor raadsel

© rr

Ruim een week na de moord op de 35-jarige Carmen Garcia Ortega in Komen, staat de politie voor een raadsel. Er is geen enkel spoor naar de daders. Ook een motief ontbreekt.

Het lichaam van de vrouw werd op 10 januari rond 22 uur ‘s avonds gevonden in de Rue du Commerce, in het centrum van Komen, vlak bij de Franse grens. Het slachtoffer lag op haar buik en had meerdere steekwonden in de borst en het middel. Dat heeft een autopsie uitgewezen. Hulpdiensten kwamen in allerijl ter plaatse, maar het slachtoffer was al overleden.

Ortega, afkomstig van Ieper, kwam van de Spaanse les in l’Institut Saint-Henri in Komen. Meestal ging ze samen met haar schoonzus, maar die was er die avond niet bij.

De dader moet vermoedelijk hebben toegeslagen toen de vrouw al in haar auto zat, want de sleutels zaten in het contact. Wat de zaak extra vreemd maakt: de dader besliste de auto, een BMW Z3 cabrio, te laten staan. Hoe hij dan wel is weggevlucht, moet nog worden onderzocht. Volgens de getuige die het lichaam vond,vertoonde ze verschillende messteken. Onder meer in het gezicht.

Geen dader, geen motief

De politie heeft voorlopig geen enkel spoor naar de daders. Ook geen motief. “Het slachtoffer was niet gekend voor criminele feiten”, aldus Frédéric Bariseau van het parket Doornik-Bergen. Haar partner is verhoord maar die heeft niets met de feiten te maken.

De politie hoopt nu nieuwe getuigen te vinden die iets gezien hebben maar die zich nog niet gemeld hebben. De politie wijst er op dat elke tip, hoe klein ook, nuttig kan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen