Meer dan 75.000 mensen zagen de beelden. Pas dan werd het filmpje offline gehaald.
Volledig scherm
Meer dan 75.000 mensen zagen de beelden. Pas dan werd het filmpje offline gehaald. © Screenshot RTL

“Twee op tien. Zijn neus is te dik, echt lelijk”: lerares kraakt in TikTok-video uiterlijk van haar studenten af

In Wallonië is de nodige commotie ontstaan omtrent een smakeloze TikTok-video. Op de beelden is te zien hoe een lerares uit Herstal (Luik) het uiterlijk van haar studenten afkraakt. “Twee op tien. Zijn neus is te dik. Lelijk, lelijk, lelijk”, klinkt het op een bepaald moment zelfs. Het filmpje is intussen van sociale media verwijderd, de directrice van de school laat de zaak niet rusten.

14 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Het zal niet beter worden in het onderwijs als ik zie en hoor wie daar tegenwoordig allemaal aan een jobke geraakt. Vergeet niet : vroeger was onderwijs "een roeping" :-) Kunnen lezen en schrijven hoeft nu al lang niet meer want er is volk tekort. Dat men maar eens de opleiding van leerkrachten vergelijkt met Scandinavië. Leraar is daar nog een eretitel en het diploma moet men "verdienen".
  • Henri Eerens

    3 jaar geleden
    Mijn kind mooi kind, het circus kan nu beginnen.
  • Elke Celis

    3 jaar geleden
    C4 graag, dat wilt toch niemand als voorbeeld voor kinderen? Dit soort voorbeeld zou de jeugd dan moeten begeleiden... En wij zijn verbaasd dat dit in ons land kan? Schandalig! Grote voorstander om (zoals op zowat elke helpdesk) opnames te maken in klaslokalen. Als er geen incidenten zijn, kunnen beelden vernietigd worden, maar zijn er wél, dan heeft men tenminste bewijs.
  • Linda Heintjens

    3 jaar geleden
    Hoe kun je zoiets doen, en zelf moeder zijn!
  • Jules Steenwinckel

    3 jaar geleden
    C4 met directe ingang reden dwingende reden = gevolg geen werkloosheidvergoeding .