Met de fiets onderweg naar de Kilimanjaro, een reis die werd gestaakt wegens corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de fiets onderweg naar de Kilimanjaro, een reis die werd gestaakt wegens corona. © Jelle Veyt Intsagram

Hoogste toppen bedwingen is niet genoeg voor avonturier Jelle Veyt: “Eerst 22.400 km roeien en fietsen, dan pas berg beklimmen”

Enkel de hoogste bergtoppen ter wereld beklimmen is onvoldoende, ook de weg ernaartoe wil Jelle Veyt (34) op mankracht afleggen. En dus fietst hij momenteel naar Portugal, om vervolgens de Atlantische Oceaan over te roeien, alweer op twee wielen heel Amerika te doorkruisen en dan pas - als toetje - de hoogste berg van Alaska én Noord-Amerika te overwinnen.

3 reacties

  • Freddy De Vos

    3 jaar geleden
    Respect!
  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Sommige mensen zijn toch echt niet normaal, in de goede zin van het woord. Een ultra-atleet! Ik hoop voor hem dat het lukt! Als je zoiets aankunt en aandurft, dat moet een geweldige ervaring zijn.
  • Dirk Brouns

    3 jaar geleden
    Fijn voor hem. Maar valt wel op dat het telkens verder hoger extremer sneller moet voor velen. Of Strava fanaten die elke dag minimaal 150km fietsen. Voor wie en voor wat ? Juist alles Instagram en aanverwanten.
  1. Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmingen
    PREMIUM

    Nog geen zomerreis geboekt? Inflatie zorgt voor ongeziene promoties in Turkije, Kroatië en andere populaire bestemmin­gen

    Met de paasvakantie achter de rug hebben heel wat Belgen al plannen gemaakt voor het zomerverlof. Touroperator TUI stelt in de tussentijdse boekingscijfers alvast enkele voorzichtige trends vast. Ook over de prijzen. Zo vallen er dankzij de hoge inflatie van het afgelopen jaar in populaire vakantielanden nu opvallende deals te rapen. HLN-reisexpert Johan Lambrechts vertelt waar je die kan vinden: “Zelfs voor het ‘bouwverlof’ kan je in Turkije nog kortingen van 40 procent versieren”.
  2. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.