Jon Ossoff
Volledig scherm
Jon Ossoff © Photo News

Laatste tegenslag voor Trump: Democraat Ossoff roept zich uit tot winnaar Senaatsverkiezingen

UPDATEDe Democraat Jon Ossoff heeft zichzelf tot winnaar van de Senaatsverkiezingen in de staat Georgia uitgeroepen. Als hij gelijk heeft, komen de twee Senaatszetels van de staat in handen van de Democraten en geeft dat die partij een feitelijke meerderheid in het Amerikaanse hogerhuis dankzij de stem van de senaatsvoorzitter. De Democraat Raphael Warnock heeft de andere zetel voor Georgia al binnen volgens Amerikaanse media.

  1. "Dit is veel erger dan Watergate”: verschroeiende reacties op telefoongesprek waarin Trump kiesbaas Georgia aanmaant 11.000 stemmen te “vinden”

    "Dit is veel erger dan Watergate”: verschroei­en­de reacties op telefoonge­sprek waarin Trump kiesbaas Georgia aanmaant 11.000 stemmen te “vinden”

    Er komen scherpe reacties op het uitgelekte telefoongesprek waarin Amerikaans president Donald Trump de minister van Binnenlandse Zaken van de staat Georgia onder druk probeert te zetten de verkiezingsuitslag in zijn voordeel om te keren. Carl Bernstein, de onderzoeksjournalist die in de jaren 70 het befaamde Watergate-schandaal blootlegde waardoor president Nixon moest opstappen, noemt Trumps uitlatingen “veel erger”. Trump vroeg in het gesprek onder andere 11.780 stemmen voor hem te “vinden”.
  2. Koning huldigt hyperambitieus Belgisch miljardenproject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijkheid?
    PREMIUM
    12

    Koning huldigt hyperambi­ti­eus Belgisch miljarden­pro­ject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijk­heid?

    Aan grootse woorden en ambities geen gebrek in de woestijn van Namibië, op 8.000 kilometer van Brussel. Met de aankondiging van een investering van net geen 3 miljard euro in een groene waterstoffabriek en de bouw van een gloednieuwe haven van 1.300 hectare, zag Namibië koning Filip graag komen. Welke plannen zijn aangekondigd? Waarom trekken onze bedrijven daarheen? Hoe helpen ze ons en de Namibiërs vooruit? En hebben ze kans op slagen? “Het project is stilaan too big to fail.”