Groen-fractieleider Björn Rzoska. Foto rechts: Jos Hermans uit Puurs-Sint Amands kreeg als eerste Vlaming het Pfizer-vaccin toegediend.
Volledig scherm
Groen-fractieleider Björn Rzoska. Foto rechts: Jos Hermans uit Puurs-Sint Amands kreeg als eerste Vlaming het Pfizer-vaccin toegediend. © Photo News

Rzoska over vaccinatie: “Vlaamse regering heeft geen plan van aanpak en improviseert"

De Vlaamse regering "improviseert" en "heeft geen plan van aanpak" voor de volgende fase van de vaccinatiecampagne. Dat zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska aan HLN LIVE. Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) wijst de kritiek van de hand.

62 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Jan peeters, ik denk niet dat de Vlaamse regering uit deze twee ministers bestaat. Het vaccineren in goede banen leiden is een bevoegdheid van Beke, Somers en Verlinden, toevallig minister die zich er goed kunnen uitpraten. Van Weyts ben ik geen fan geweest, maar hij heeft gelijk, thuisonderwijs is vooral nefast voor kansarmen grote gezinnen, een huisarts uit Temse testte acht mensen uit een rode zone, twee gezinnen testen positief, een gezin had kinderen, zijn ze naar school gegaan??
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Rzoska kan het altijd zelf eens proberen. Maar we hadden 20 jaar geleden al groenen in de regering. Het was niet voor herhaling vatbaar want bij de volgende verkiezingen was er niemand van hen herkozen. Vraag het eens aan Vera Dua.
  • Peter Vijverman

    3 jaar geleden
    Jambon heeft geprobeerd om extra vaccins aan te kopen. Te laat echter. Is als gaan winkelen na sluitingstijd.
  • Jan peeters

    3 jaar geleden
    Walter Heylen, het is wel duidelijk dat de Vlaamse regering faalt over de ganse lijn, Jambon en Weyts zijn een ramp voor Vlaanderen, we glijden helemaal af. Het enige wat Jambon heeft gedaan is veel geld uitgedeeld aan mensen die er geen recht op hadden. Gelukkig dat we een federale regering hebben die de zaak in handen heeft, anders was de ramp compleet geweest. Hieronder weer veel gedoe van mensen die er gewoon niks van begrijpen.
  • Gino Nys

    3 jaar geleden
    Wacht maar, binnenkort hebben ze de vaccins maar komen ze tot de vaststelling dat er niet genoeg injectienaalden en spuitjes voorhanden zijn en gaan ze die nog moeten bestellen bij 1 of andere sjoemelaar.
  1. IN KAART. Deze Vlaamse woonzorgcentra krijgen volgende week eerste vaccins: bekijk hier de planning

    IN KAART. Deze Vlaamse woonzorg­cen­tra krijgen volgende week eerste vaccins: bekijk hier de planning

    In overleg met de sector en ziekenhuizen die instaan voor de ontdooiing van de vaccins, heeft het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid een eerste planning opgesteld voor de verdere verdeling van coronavaccinaties in de Vlaamse woonzorgcentra. De eerste week gebeurt dat aan een tempo van ongeveer 1 woonzorgcentrum per dag per ziekenhuis, vanaf 11 januari wordt het tempo opgedreven. Tegen 10 januari zullen 42 woonzorgcentra hun bewoners gevaccineerd hebben. Tegen eind januari zouden dan de meeste woonzorgcentra hun eerste vaccinatieronde afgerond moeten hebben, verwacht Vlaamse minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V).
  2. “Tijdens het weekend vaccineren wordt niet evident”: vaccinatiecampagne volgende week versneld, personeel rusthuizen krijgt vaccin eerder
    LIVE

    “Tijdens het weekend vaccineren wordt niet evident”: vaccinatie­cam­pag­ne volgende week versneld, personeel rusthuizen krijgt vaccin eerder

    Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft in de Kamercommissie Volksgezondheid gezegd dat er vanaf volgende week een versnelling in de Belgische vaccinatiestrategie zal komen. Deze week komt de taskforce daarover samen, vrijdag wil Vandenbroucke de nieuwe aanpak voorstellen in het parlement. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bevestigt ondertussen dat het personeel in woonzorgcentra sneller gevaccineerd zal kunnen worden dan gepland. Tijdens het weekend vaccineren is technisch mogelijk. “Maar dat wordt niet evident”, liet Dirk Dewolf als administrateur-generaal van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid weten.