Minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen).
Volledig scherm
Minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen). © BELGA

In 2023 kan 70 procent van Belgische bevolking toegang hebben tot 5G-netwerk

Tegen halfweg 2023 kan 70 procent van de Belgische bevolking toegang hebben tot het 5G-netwerk voor sneller mobiel internet. Dat heeft minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) woensdag laten verstaan in de Kamer. Daarbij gaat ze ervan uit dat de spectrumveiling kan plaatsvinden ten laatste begin 2022.

23 reacties

  • Marco Maerten

    3 jaar geleden
    Het is nu een kwestie van jaren om te moeten vaststellen hoeveel plotse hartdoden men erbij krijgt bij zelfs gezonde mensen.Vergeet niet dat we al zoveel elektromagnetische straling moeten verwerken.Een hart wordt feitelijk elektrisch aangedreven door middel van de verhouding kalium-natriumpomp in de hartcellen.Een verstoring(straling) kan bij mensen hartkloppingen en aanverwante veroorzaken.Roken was vroeger ook 'gezond' tegen bv parkinson.
  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Ge kunt u op dit moment best bezighouden met wat onschuldige dingen, dan kan je niks mis doen. Zou eens plezant zijn als de energie uitgaven en de rekeningen daarvan eens onder de loupe genomen worden. Wij betalen verschrikkelijk veel te veel. Net als voor de internet en telefoonrekeningen. Die firma's mogen alle half jaren de rekeningen verhogen. Gemakkelijke handel. De concurentie speelt perfect, ze beconcureren mekaar met de opslagen. Positief voor hun negatief voor consument.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    5G is een zeepbel en zal weldra ontploffen, dergelijke hoge frequenties raken nergens doorheen en komen dan ook niet tot je gsm. Al bij 2.4GHz Wifi is de demping door bv een boom fenomenaal. Gebakken lucht, dat is wat het is.
  • Louis Holmes

    3 jaar geleden
    En de straling komt gratis ons huis binnen.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    De minister zou beter zorgen over onze energie voorziening in 2025. Ze zijn nog altijd aan pallaberen over de gascentrales en andere groene energie voorzieningen en in 2025 sluiten de kerncentrales volgens Groen toch. Nog discussie over wie zich nu aan de beurt is om zich te bedienen, in tijden van crisis zijn het gouden tijden voor de vrienden.
  1. Apple lanceert iPhone met 5G, maar heeft het nut om nu al zo'n toestel te kopen in België? Onze techspecialist legt uit
    PREMIUM

    Apple lanceert iPhone met 5G, maar heeft het nut om nu al zo'n toestel te kopen in België? Onze techspecia­list legt uit

    Dinsdag lanceerde Apple de iPhone 12, 12 Pro (Max) en 12 Mini. Vier nieuwe toestellen met één grote gemeenschappelijke factor: 5G. Smartphonefabrikanten lijken klaar te zijn voor het nieuwe en vooral snellere mobiele internet, maar is België dat ook? “Wanneer 5G er effectief bij ons komt, is koffiedik kijken omdat de deelstaten het niet eens raken over wie hoeveel geld krijgt van de opbrengsten”, aldus onze techspecialist. Is het dan wel een goed idee om al te investeren in een smartphone met 5G? En is het überhaupt belangrijk om over te schakelen?
  2. HET DUEL. Hedebouw (PVDA) en Ongena (Open Vld) over rijkentaks: “Mark Couckes van de wereld trekken weg, enkel Jos en Maria blijven over”
    83

    HET DUEL. Hedebouw (PVDA) en Ongena (Open Vld) over rijkentaks: “Mark Couckes van de wereld trekken weg, enkel Jos en Maria blijven over”

    Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM Nieuws. Vandaag in ‘Het Duel’: communisten versus liberalen. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw verdedigde fel zijn plannen voor de begroting tegen Open Vld-voorzitter Tom Ongena. Die laatste kon uitleggen waarom onder de regering van partijgenoot Alexander De Croo de tekorten de pan uit swingden. “Ik ben blij dat we toen ingrepen. Anders hadden we nu een krimpende economie gehad.”