Trumpaanhangers in het Capitool in Washington afgelopen week.
Volledig scherm
PREMIUM
Trumpaanhangers in het Capitool in Washington afgelopen week. © EPA

Slangen op maandag. De bestorming van de Wetstraat

Als het stormt in het Capitool, dan druppelt het in de Wetstraat. In het federale parlement tuimelden de verkozenen om ter verontwaardigdst over mekaar heen. Wat hebben de Verenigde Staten dat Hongkong, Saudi-Arabië of Rusland niet hebben, denk je dan. Misschien dat de monstruositeit waarmee die landen de rechtsstaat onderuithalen zich minder leent tot binnenlands gebruik dan de strapatsen van Trump. 

25 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Slangen die bazelt maar wat. Hij is de man die het warm water uitgevonden heeft.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    België is niet te vergelijken met Amerika,in Amerika regeert de grootste in België regeert een clubje die zich zelf belangrijker vinden dan de rest van de bevolking
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    @Marianne Van den Lemmer Een Limburgse stem van 870.000 inwoners is ook bijna het dubbele waard dan een Antwerpse stem met 1,5 miljoen inwoners, maar daar zeurt niemand over. En ik als Limburger al zeker niet.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Leven wij in een democratie misschien? Een Waalse stem is bijna 1,5 Vlaamse stem waard. Tijd voor nieuwe verkiezingen, en voor Vlaamse onafhankelijkheid!
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    BENNY, alle Belgen zijn gelijk voor de wet ,maar de wet is niet gelijk voor alle Belgen dat zei mijn leraar al tientallen jaren geleden