De overtreding van De Ridder (links) en die van Vanaken (rechts).
Volledig scherm
De overtreding van De Ridder (links) en die van Vanaken (rechts). © Eleven

Referee Department verwachtte rode kaart voor Steve De Ridder: “Hij raakt De Ketelaere op de enkel, met de studs en met een gestrekt been”

Jupiler Pro LeagueEen gelijkaardige fout van STVV-middenvelder Steve De Ridder op Club Brugge-speler Charles De Ketelaere als diegene waarvoor Hans Vanaken een rode kaart kreeg, werd gisteren slechts met geel bestraft. Ten onrechte kwam de VAR niet tussen, zo oordeelt het Referee Department van de Belgisch voetbalbond.

46 reacties

  • eric sels

    3 jaar geleden
    Het was niet de intentie wordt er altijd gezeverd door de 'specialisten'. Zulke fouten zouden altijd met rood moeten bestraft worden, dan is er geen discussie meer mogelijk. De strafmaat kan men na het zien van de beelden bepalen, dan heeft men tijd genoeg om alles te 'analyseren'.
  • Rik Cappelle

    3 jaar geleden
    Waar blijven de reacties nu van Allard en Foubert en Deploige en Teirlynck nu ?
  • Georges Vande Velde

    3 jaar geleden
    Allemaal goed en wel Mr. DeBleeckere maar wat koop je daarvoor ? De revieuwcommisie moet dergelijke gevallen op nieuw kunnen bestraffen niet tegenstaande de ref en de VAR een ander oordeel velden ! Wat als de slachtoffers een voet of beenbreuk hadden opgelopen ? Als de ref en de VAR hun werk niet naar behoren doen moet in dergelijke gevallen ALTIJD bestraffing achteraf mogelijk zijn ! Ze zullen ( refs en var) het zo wel afleren !!
  • Ricci Latte

    3 jaar geleden
    Als Vanaken 3 speeldagen schorsing krijgt dan is dit er zeker 5 waard, De Ridder ging nog eens extra op zijn slachtoffer zijn been staan.
  • Werner Gielis

    3 jaar geleden
    dus 2 weken schorsing en na beroep nog maar 1 week, want De Ridder uit na de kaart geen beledigingen aan de scheids en zijn collega's
  1. Kalender van beslissende 30ste speeldag ligt vast: ook STVV-Club Brugge en Antwerp-Union vervroegd
    17

    Kalender van beslissen­de 30ste speeldag ligt vast: ook STVV-Club Brugge en Ant­werp-Union vervroegd

    De kalender van speeldag 30 ligt helemaal vast. Nadat eerder in de week al Anderlecht-KV Kortrijk vervroegd werd, zijn nu ook drie andere matchen verplaatst. Het gaat om Standard-Eupen, STVV-Club Brugge en Antwerp-Union. “Deze duels worden verplaatst om organisatorische redenen en op vraag van de rechtenhouder om zoveel mogelijk matchen te spreiden over de verschillende sloten”, aldus de Pro League.
  2. Blessin ongezien kwaad in de kring van Union na zege, Rouches trekken boetekleed aan voor razende fans: alle highlights van speeldag 27
    6

    Blessin ongezien kwaad in de kring van Union na zege, Rouches trekken boetekleed aan voor razende fans: alle highlights van speeldag 27

    Speeldag 27 van de reguliere competitie in onze Jupiler Pro League en de winnaar bovenin luistert alwéér - naast die van Anderlecht - naar de naam Union. Maar dat verhinderde Alexander Blessin niet om zijn spelers rond de middelcirkel samen te roepen en in een colère uit te barsten. Niet tevreden met hoe Union naliet Standard helemaal dood te doen (2-1). Van zo’n scenario kunnen de Rouches alleen maar dromen. Na de elfde nederlaag (Standard heeft nog maar zes keer gewonnen) blijft het degradatiespook levendig en werden de spelers gedwongen de woedende meegereisde fans te trotseren.